Ajankohtaista

Liikeidea-kilpailun voitto tietotekniikan opiskelijalle Jussi Uljakselle

Ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden tietotekniikan opiskelija Jussi Uljas on voittanut Pohjanmaan Ideasta liikeideaksi -kilpailun yksityishenkilösarjan multimediaviestialusta-ideallaan. Idean kehittämisessä mukana oli myös Jussi Uusi-Illikainen. Kaverukset jakavat 2000 euron stipendin.

Kilpailun järjesti Teknologiakeskus Merinova Oy uusien yritysideoiden löytämiseksi täydentämään alueen elinkeinorakennetta. Yhteistyössä olivat mukana muun muassa alueen pääomasijoittajia, Pohjanmaan kauppakamari sekä Vaasan ammattikorkeakoulu ja Vaasan yliopisto. Kilpailusta on tarkoitus kehittää vuosittain toistuva perinne.

Nopea tuotekehitys on pienen valtti

Kilpailuideaansa Jussi Uljas ja Jussi Uusi-Illikainen olivat suunnitelleet ja testanneet noin vuoden verran. Heidän kehittämänsä palvelinjärjestelmä ottaa vastaan esimerkiksi matkapuhelimesta lähetettäviä tekstejä, kuvia, videoita sekä ääntä ja välittää materiaalin edelleen tietokoneelle.

- Idea lähti muotoutumaan kun mietimme, mihin uusia multimediakännyköitä voisi käyttää. Tekniikkaa oli paljon myynnissä, mutta itse tekniikkaa hyödyntäviä palveluja hyvin vähän, Jussi Uljas kertoo.

Sovelluksen kohderyhmäksi hän arvelee lopulta muodostuvan kaikkien matkapuhelimien käyttäjät, sillä puhelimia varustetaan vauhdilla mobiili- ja multimediaominaisuuksilla. Eivätkö suuret matkapuhelinvalmistajat jo tarjoa ohjelmistoja, joiden avulla puhelimen kätköissä olevat kuvat ja tiedostot saadaan siirrettyä tietokoneelle käsiteltäväksi?

- Toki, mutta suuret valmistajat tarjoavat myös suuria ratkaisuja, joten ohjelmistot ovat raskaita ja kalliita eivätkä niin ollen pienyritysten saati yksityisten ihmisten ulottuvilla, Jussi puolustaa liikeideansa kannattavuutta.

Entäpä miten pitää tuote kilpailukykyisenä, kun innokkaita yrittäjiä varmasti riittää?

- Ohjelmistojen tuotesuojaus on hankala ja monimutkainen prosessi, joten panostamme uusien tuotteiden nopeaan luomiseen ohjelmistomme ympärille.

Lisätietoja järjestelmästä: http://www.unusedbyte.net


Teksti ja kuva:
Tarja Gromov

Takaisin