Ajankohtaista

Lähde projektiharjoitteluun ulkomaille! Infotilaisuus tiistaina 15.9.

Vamk tarjoaa tekniikan opiskelijoillensa uuden tavan kansainvälistyä: opiskelija voi suorittaa projektiharjoittelujakson ulkomailla kansainvälisen teknologiayrityksen toimipisteessä. Vamk on solminut Wärtsilän ja Vaasa Engineeringin, VEO:n kanssa yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa opiskelijoille työskentelyn aidoissa projekteissa ulkomailla. Syksyn aikana yhteistyösopimuksia on tarkoitus tehdä myös muiden alueen yritysten kanssa. Ensimmäiset ulkomaan yritysprojekteihin lähteneet opiskelijat ovat nyt palanneet projektiharjoittelujaksoltaan.

Opiskelijoiden valinta kullekin projektiharjoittelujaksolle suoritetaan Vamkin sekä yrityksen yhteistyöllä ja lopullinen valinta tapahtuu yrityksen toimesta. Opiskelija ja yritys tekevät kahdenkeskisen sopimuksen projektiharjoittelujakson ajaksi. Sopimuksessa määritellään projektiharjoittelun kesto ja tavoitteet, lisäksi se kattaa kaikki projektiharjoittelujaksosta aiheutuvat kulut ja mahdollistaa opiskelijalle projektikohtaisen korvauksen.

Projektiharjoittelujakso valitaan suuntaavaksi opinnoksi toisen vuoden suuntaavien valinnan yhteydessä, ja jakso on tarkoitettu suoritettavaksi vuosikurssien kolme tai neljä aikana. Projektiharjoittelun ajankohta pyritään sopimaan jonkin periodin ajaksi, jottei opintojen suorittaminen viivästyisi. Projektiharjoittelujakson ajan opiskelija on poissa normaalin opetuksen parista ja hänellä on mahdollisuus saada projektiharjoittelujaksosta ohjatun ja valvotun raportoinnin avulla enintään 20 opintopistettä, joka on puolet suuntaavista opinnoista. Opintopisteiden määrä määräytyy tehtävän laajuuden mukaan. Projektin suoritusta valvotaan oppilaitoksen ja ohjataan toimeksiantajan toimesta.

Projektiharjoittelu edistää opiskelijoiden kansainvälistymisosaamista ja projektitaitoja. Opiskelijoille tämä uusi mahdollisuus antaa myös varteenotettavan ja mielenkiintoisen väylän hakeutua työelämään.

- - -

Tule kuulemaan lisää ulkomaan projektiharjoittelusta Wolffintien juhlasaliin (WA 247) tiistaina 15.9 klo 13.00-14.40. Tilaisuudessa ovat läsnä mm. Wärtsilän, VEO:n, ABB:n ja Vaconin edustajia sekä projektiharjoittelussa olleita opiskelijoita.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen:
https://e-lomake.puv.fi/elomake2/lomakkeet/1591/lomake.html

Infotilaisuuden ohjelma

13.00 Tekniikan ja liikenteen toimialajohtaja Jorma Tuominen
13.10 Vaasa Engineering (VEO)
13.25 Wärtsilä
13.40 Konetekniikan opiskelija Juha Mäkelä, kohdemaa Argentiina
14.00 Sähkötekniikan opiskelija Jarkko Kallio, kohdemaa Saksa
14.20 Rakennustekniikan opiskelija Janne Asuintupa, kohdemaa Kreikka (Lesvos)

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Hanna Yli-Yrjänäinen
hanna.yli-yrjanainen@puv.fi

Takaisin