Ajankohtaista

Laatutyöhön opiskelijanäkökulmaa

Kolmannen vuoden oikeushallinnon opiskelija Sanna Torkko aloitti VAMKin laatukoordinaattorina helmikuun lopulla.


Sanna Torkko on aloittanut laatutyön opiskelijakoordinaattorina

Näin Sanna kertoo työstään:

"Minun työ on tuoda opiskelijanäkökulmaa asioihin, lähinnä koulun toimintajärjestelmään. Vaikka olenkin siis koulun palkkalistoilla, niin olen myös opiskelija ja sitä kautta ajattelen asioita vähän eri kantilta kuin muu henkilökunta. Lisäksi minun homma on tehdä laatutyö näkyväksi muidenkin opiskelijoiden suuntaan.

Suunnitelmissa on kasata porukka opiskelijoista, joiden kanssa sitten mietitään näitä asioita vähän suuremmalla joukolla. Koulu tarjoaa tähän ryhmään osallistujille hienoja porkkanoita, esimerkiksi ei niin tiukkapipoista koulutusta, kaksi opintopistettä, lounaita ja kaupanpäälle vielä benchmarking-reissun jonnekin päin Suomea! Ja onhan se nyt hieno lisä CV:hen, että on toiminut koulumme toimintajärjestelmän sisäisenä auditoijana. Siihen on nimittäin jokaisella kurssille osallistuvalla mahdollisuus.

Työryhmän lisäksi järjestetään kaikenlaista tapahtumaa ja tempausta. Eli vaikka laatutyö on jokapäiväistä toimintaa, niin tänä vuonna se tulee näkymään ja kuulumaan erityisen paljon myös opiskelijoille.

Tavoitteena on saada jokainen VAMKin opiskelija tietoiseksi tästä tulevasta toimintajärjestelmän auditoinnista. Kaikki Suomen korkeakouluthan tullaan auditoimaan, eli niiden toimintajärjestelmien toimivuus tullaan arvioimaan. VAMKissa auditointi toteutetaan ensi vuonna. Auditoinnissa huomiota kiinnitetään monen muun asian lisäksi siihen, miten hyvin opiskelijat ovat tietoisia koulumme toimintajärjestelmästä. Ja opiskelijoiden tietoisuuden lisääminen on siis minun hommani yhteistyössä esimerkiksi laatupäällikön kanssa.

Tärkein pointti, minkä toivon että jokainen opiskelija sisäistää on se, että jokaisella meidän opiskelijallakin on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä täällä koulussa tapahtuu ja miten asioita hoidetaan.Opintojaksopalaute on esimerkiksi aivan loistava keksintö tähän tarkoitukseen."
 
Lisätietoja:
Laatukoordinaattori Sanna Torkko
sanna.torkko@puv.fi
puh. 326 3539
 

Takaisin