Ajankohtaista

Lääkekortti auttaa akuutissa hoidon tarpeessa

Julkaistu 2011-03-21 13:11:58 EET.

VAMKin hoitotyön opiskelijat Riika Hietaharju ja Heidi Ågrén järjestivät opinnäytetyönään tapahtuman, jonka tavoitteena oli lisätä tietämystä yksilöllisten lääketietojen tärkeydestä.

Vaasalaisessa kauppakeskuksessa pidetyssä tapahtumassa tavoitettiin hyvin ihmisiä ja saatiin tehokkaasti viestiä perille. Jokaisella tulisi olla mukanaan tieto käyttämistään lääkkeistä, sillä ajantasaiset tiedot nopeuttavat hoitoa ja edistävät turvallista lääkehoitoa.

– Akuuteissa terveyttä uhkaavissa tilanteissa voi olla vaikea muistaa yksinkertaisiakin asioita, ja ns. lääkekortti on hyvä apuväline, muistuttaa VAMKin hoitotyön lehtori Pirjo Peltomäki, joka ohjasi opiskelijoiden opinnäytetyötä.

laakekortti.jpg

Sairaanhoitaja Anki Brandtberg Vaasan keskussairaalasta ja VAMKin hoitotyön opiskelija Heidi Ågrén kertoivat Lääkekortin tärkeydestä kauppakeskus Rewell Centerissä 17.–18.3. järjestetyillä infopäivillä.

Lääkekortti.fi on sähköinen työkalu, jonka avulla voidaan ylläpitää, muokata ja tulostaa lääkitys- ja rokotustietoja. Lääketiedot voi täyttää myös paperiseen lääkekorttiin.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Vaasan keskussairaala, SÄKE-hanke sekä Lääketietokeskus.

Lisätietoja: www.lääkekortti.fi

 

Kuva: Vesa Sirén
Teksti: Tarja Gromov, Pirjo Peltomäki

Takaisin