Ajankohtaista

Kuvatunnelmia lukiopäivästä

Noin 700 nuorta tutustui Vaasan ammattikorkeakoulun ja Vaasan yliopiston koulutustarjontaan torstaina 1.10.2009 järjestetyssä lukiopäivässä. Vieraita tapahtumaan tuli Alajärven, Jurvan, Kalajoen, Kurikan, Kyrönmaan, Kristiinankaupungin, Kokkolan, Laihian, Lappajärven, Perhon, Vimpelin, Teuvan, Seinäjoen, Peräseinäjoen ja Ylistaron lukioista. Päivä alkoi yliopistolla järjestetyllä alkuinfolla, jossa lukiolaiset toivottivat tervetulleiksi rehtorit Elisabeth Malka ja Matti Jakobsson. Vaasasta opiskelukaupunkina kertoi kaupungin markkinointipäällikkö Rita Kuha. Tutkimuslaboratorio Technobothniaan nuoret pääsivät tutustumaan puolen tunnin mittaisilla kierroksilla. Yhteisen ohjelman lisäksi molemmilla korkeakouluilla oli omaa ohjelmaa minimessujen sekä tietoiskujen muodossa.Technobothnian kierrosoppaana Vamkin rakennustekniikan opiskelija Tuukka Lammi.Vamkin ohjelma toteutettiin Wolffintie 30 juhlasaliin pystytetyillä minimessuilla, jossa jokainen osasto esittäytyi itse toteuttamallaan ohjelmalla. Lukiolaiset pääsivät mm. mittauttamaan sokeriarvoja ja verenpainetta hoitotyön esittelypisteessä sekä merkitsemään Suomen kartalle tunnettuja matkailukohteita restonomi-opiskelijoiden opastuksella. Toimintaa ja katseltavaa riitti, ja moni lukiolainen totesi päivän olleen paitsi mukava, mutta myös informatiivinen sekä mieluisaa vaihtelua tavalliseen koulupäivään.

Kansainvälisten asiaintoimisto esitteli kotikansainvälisyyttä sekä mahdollisuuksia suorittaa opintoja ulkomailla.

Hoitotyön osastolla oli mahdollisuus mittautuu esim. sokeriarvot.

Annika Torniainen ja Joni Jylli esittelivät yrittäjyyden opintomahdollisuuksia Vamkin koulutusohjelmissa Laihian lukiolaisille, (vas.) Marleena Hanka, Elina Kataja ja Katriina Marjamäki.

Tietojenkäsittelyn opiskelijat videoivat live-kuvaa messuilta.

ICT-lehtori Pekka Liedes esittelee Vamkin toimintaa Second Life:ssa.

Laihian lukion opiskelijat vas. Jukka-Pekka Mäkelä, Esa Köykkä ja Roope Karppinen olivat kiinnostuneita virtuaalimaailmasta.

Perholaiset Mikael Viitala, Heikki Riihimäki, Eetu Erkkilä ja Leea Linna katselemassa Vamk-esittelyvideoita.

Opokahvilassa opinto-ohjaajat pääsivät tapaamaan kollegoitaan ja päivittämään koulutus- ja hakutietoja. Kurikan ja Ylistaron lukioiden opot Heli Stenius ja Maarit Pouttu-Alanko suunnittelemassa kauden jatkoinfoja Vamkin oppilaitoskoordinaattori Merja Salomäki-Jurkan kanssa. Taustalla Vamk-opo Riitta Aikkola päivittämässä kuulumiset Peräseinäjoen ja Kristiinankaupungin opojen Eero Klemolan ja Timo Rajamäen kanssa.

Vamkin global-henkisellä messuosastolla insinööri-opiskelija Annika Paakki sekä avoimen ammattikorkeakoulun suunnittelija Kristiina Pulakka.

Vamkin maskotti kanadanhanhi Bertil hauskuutti mm. Kuortaneen lukion Satu Kivirantaa ja Sofia Isoketoa.

Lehtorit Riitta Niemelä ja Vesa-Matti Honkanen esittelijät insinööriopintomahdollisuuksia.

Business Factoryn kautta toimiva kynsiyrittäjä Lee Rowland taiteili halukkaiden kynsiin Vamk-logoja.


Kuvat: Vesa Sirén ja Eliina Salmela

Takaisin