Ajankohtaista

Kova työ synnytti Organisaatio-Sanomat
Tuomas Porkkala tarttui rohkeasti lehdentekoon

 
Lehden perustanut Tuomas Porkkala kiittelee lehtori Timo Malinia tuesta.

Opiskelija Tuomas Porkkala perusti toiminimen ja teki kovaa työtä; rakensi Internet-sivuja, valokuvasi, kirjoitti, myi ilmoituksia, suunnitteli taittoa. Viisi viikkoa onkin mennyt todella työntäyteisesti, mutta ensimmäinen Organisaatio-Sanomat on nyt valmis ja intoa riittää laajentamaan toimintaa.

Organisaatio-Sanomia voi luonnehtia asiakaslehdeksi, joka toimii linkkinä teollisuusyritysten välillä. Siinä kerrotaan yritysten toiminnasta niitä kiinnostavista näkökulmista.

Lehteä painettiin tuhat kappaletta, ja jakelua on tehty Vaasan alueen yrityksiin. Tavoitteena on laajentaa verkostoaluetta Pirkanmaan suuntaan ja saada lehti ilmestymään tulevaisuudessa säännöllisesti.

Vaikeinta tekijän mukaan oli hallita useita asioita kerralla ja pitää deadline.
- En tiennyt ennen tätä lehdenteosta juuri mitään, joten olen oppinut joka päivä jotain, Porkkala sanoo.
Hän toteaa, että helpotusta seuraavan numeron tekemiseen tuo se, että on saanut käsityksen siitä, paljonko tietyt vaiheet vievät aikaa.

Laitteet ja tilat Business Factorysta

Tuomas Porkkala opiskelee markkinointia Vaasan ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä hän suorittaa työharjoittelua omassa yrityksessään.

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella sivuaineena tiimiyrittäjyyttä ja perustaa yritys Business Factory -toiminnassa, joka on eräänlainen yrityshautomo. Yrittäjyyden lehtori Timo Malin toimii hankkeessa vetäjänä. Hän kehuu Porkkalan hyvää ja perusteltua liikeideaa, jossa liikkeelle lähdettiin rakentamalla verkostoa, luomalla Internet-sivut ja suunnittelemalla lehteä.
- Timo loi uskoa loppuun asti, nuori yrittäjä kiittelee mentoriaan.

Porkkalan mielestä Business Factorystä on ollut hyötyä paitsi neuvojen antajana myös laitteiden ja tilojen tarjoajana. Näin saadaan yrittäjyyden riskejä pienennettyä ja oikeanlainen työympäristö auttaa myös keskittymään olennaiseen.
- On ollut erilaista työskennellä täällä tiloissa kuin kotona; ei ole niin paljon häiriötekijöitä. Parempi on tulla tänne töihin joka päivä.

Yrittäjyys ei ole Porkkalalle ollut mikään pakkomielle, mutta jokin siinä kuitenkin vetää. Hän uskoo perineensä äidiltään sisäistä yrittäjyyttä.
Organisaatio-Sanomat löytyy osoitteesta www.organisaatio-sanomat.com. 

Takaisin