Ajankohtaista

Koulutusalojen tapahtumia Vamkissa keväällä

ICT-alan AMK-opettajapäivät 2.-3.4.

Vaasan ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelma (TIKO) järjestää luonnontieteiden alan valtakunnalliset AMK-neuvottelupäivät. Ohjelmassa on amk-sektorin ajankohtaisia asioita erityisesti tietojenkäsittelyn alalla, kuten markkinointi ja imagon edistäminen, yrittäjyys, kehittyvä opettajuus ja IT-tradenomin asema muuttuvassa työelämässä. Ohjelmassa on myös tutustuminen Vaasan saaristoon ja Merenkurkun maailmanperintöalueeseen.

Lisätietoja: Osastonjohtaja Kenneth Norrgård sekä http://tiko.cc.puv.fi

Fysiikan ja kemian AMK-opettajapäivät 6.-7.5.

Vaasan ammattikorkeakoulun fysiikan, kemian ja matematiikan opettajat järjestävät amkien fysiikan ja kemian opettajapäivät teemalla Tulevaisuuden energiaratkaisut. Ohjelmassa on luentoja muun muassa fotosynteesin ja fuusioenergian hyödyntämisestä, bioenergiavaihtoehdoista, matalaenergiajärjestelmistä ja Wärtsilän innovatiivisista dieselmoottoriratkaisuista sekä ekskursiot Wärtsilän tehtaalle ja Söderfjärdenin observatoriolle.
 
Lisätietoja: Yliopettaja Seppo Mäkinen sekä http://www.puv.fi/fyke2008

Amkien rakennusosastojen ja Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus Ratekon kevätkokous 21.-22.5.

Kokous jatkaa perinteistä vuosittaista sarjaansa ja rakennustekniikan osastojen yhteistyötä. Kokoukseen odotetaan rakennusosastojen avainhenkilöitä noin 30-40 henkeä.
 
Lisätietoja: Osastonjohtaja Martti Laaja,

Kansainvälinen tietämyksenhallinnan konferenssi 24.-25.6.

Kolmannessa kansainvälisessä tietämyksenhallinnan KMO-konferenssissa esitetään uusimpia tutkimustuloksia, kerrotaan käytännön haasteista tai työkaluista, joiden avulla tieto/ymmärrys/tietämys saadaan organisaatiossa käyttöön. Konferenssi on organisoitu yhteistyönä Vaasan ammattikorkeakoulun, Vaasan yliopiston, Hankenin ja Staffordshire yliopiston kanssa. Paikallisena konferenssin vastuuhenkilönä toimii Vaasan ammattikorkeakoulun rakennustekniikan yliopettaja, dosentti Marja Naaranoja.
Lisätietoja: Yliopettaja marja.naaranoja@puv.fi sekä http://kmo2008.puv.fi

Rakentamisen ja arkkitehtisuunnittelun tiedonhallinnan konferenssi 3.-4.6. ja ekskursio Vaasaan 6.6.
 
Helsingissä järjestetään International Council for Research and Innovation in Building and construction CIB:n kansainvälinen rakennusalan konferenssi, joka kokoaa yhteen tutkijat ja käytännön toimijat: arkkitehdit, suunnittelijat, urakoitsijat. Teemana on tiedon ja osaamisen hallinta, prosessit ja tiedon käsittelyn teknologiat. Konferenssin jälkeen tehdään 5-6.6. erillinen ekskursio Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Maireaan Noormarkussa ja Vaasaan asuntomessuille. Vaasan ammattikorkeakoulun yliopettaja, TkT Marja Naaranoja toimii konferenssin tieteellisenä puheenjohtajana.
 
Lisätietoja: Yliopettaja Marja Naaranoja sekä http://www.ril.fi/cib2008helsinki
 

Takaisin