Ajankohtaista

Konetekniikan juonneprojekti sai vauhdikkaan päätöksen

Julkaistu 2013-05-06 10:22:12 EEST.

Kevään kuluessa kone- ja tuotantotekniikan ykkösluokan opiskelijat ovat koonneet aiemmin syksyllä purkamansa skootterit ja mönkijät. Jokainen tiimi sai oman laitteensa tietysti kasaan ja liikkumaan, osa ennemmin, osa myöhemmin.

Maanantaina 29.4.2013 järjestettiin jo perinteeksi muodostunut ajotapahtuma, jossa kukin tiimi pääsi konkreettisesti testaamaan kokoonpanon onnistumista leikkimielisen kilpailun muodossa. Aamupäivällä tiimit esittelivät raporttinsa yhteistilaisuudessa auditoriossa ja lounastauon jälkeen siirryttiin koulun parkkipaikalle, jonne oli rakennettu rata menopelien vauhtivarojen testaamiseen. Kisaamisen lomassa vietettiin myös aikaa yhdessä, juteltiin mukavia, syötiin makkaraa ja juotiin mehua.

Osa tiimeistä sai keskittyä moitteettomasti toimivan ajopelinsä kanssa puhtaasti kilpailuun, kun taas joidenkin päivä kului enemmän tai vähemmän ruuvatessa ja säätäessä.

www_konetekniikanprojekti1.jpg

Hyväntuulista porukkaa kokoontui viettämään iltapäivää leikkimielisen kisailun muodossa.

www_konetekniikanprojekti2.jpg

Meno oli välillä hyvinkin vauhdikasta, tässä Joni Ristilän tyylinäyte.

Ajopelit ja -taidot testissä

Nopeuskilpailussa kunkin tiimin neljän nopeimman kuljettajan ajat laskettiin yhteen. Vaikka tilaisuus oli leikkimielinen, riitti jokaisella tiimillä näyttöhaluja.

Ajosuoritukset olivat reippaita ja vauhdikkaita tilanteita riitti. Nopeuskilpailun voiton ja komeat karvanopat pokkasi hienosti toimineella skootterillaan Tiimi 2 (Ari-Pekka Pulkkis, Peter Jakobsson, Pekka Hinkkainen, Mikael Bremer, Sebastian Lindberg, Niko Ranta, Jesper Kero ja Hannes Dahlmars). Kauas ei jäänyt toinen skootteritiimi eli Tiimi 1. Mönkijätiimeille jäi tänä vuonna peränpitäjien paikat.

Vaikka kyseessä oli joukkuekilpailu, käytiin kovaa kilpailua myös epävirallisesta luokan nopeimman tittelistä. Varsinkin Mikko Rinnan ja Hannes Dahlmarsin ajosuoritukset herättivät kunnioitusta molempien lyötyä aiempien vuosien ennätykset sekuntikaupalla. Lopulta päivän nopeimman ajan teki Hannes Dahlmars, joka tietysti ansaitsi suorituksestaan erikoispalkinnon.

Päivän säväyttävimmästä ajosuorituksesta puolestaan palkittiin Eetu Kankaanpää, jonka mielestä mönkijä kulki kovempaa peruuttamalla. Tiimit sekä juonteessa mukana olleet opettajat äänestivät myös muita tiimejä eniten auttaneen tiimin. Palkinnon vei niukasti Tiimi 4 (Joonas Saarikoski, Jiri Kronqvist, Elina Knuuttila, Kim Nikko, Jussi-Pekka Ojala ja Joni Ristilä).

Palkintojenjaon jälkeen oli aika palauttaa menopelit takaisin labraan ensi vuoden ykkösiä odottamaan ja siirtyä viettämään ansaittua kesälomaa. Kesäloma taitaakin lähes kaikilla opiskelijoilla sujua kesätöiden merkeissä.

www_konetekniikanprojekti3.jpg

Voittajien on helppo hymyillä. Tiimi 2 vei nopeuskilpailun nimiinsä.

www_konetekniikanprojekti4.jpg

Tiimi 4 äänestettiin eniten muita tiimejä auttaneeksi tiimiksi.

Teksti: Osku Hirvonen
Kuvat: Markku Kuusinen


Takaisin