Ajankohtaista

Kokeillen ja kehittäen Vaasaa vahvemmaksi

Julkaistu 2017-02-22 12:37:47 EET.

VAMK ja Yrkeshögskolan Novia järjestivät valtakunnallisen Suomi kokeilee -kiertueen myötä kaksi tapahtumaa Vaasassa perjantaina 17.2.

Kansalaisten ideoita ja ajatuksia tulevaisuuden osaamisesta kerättiin yleisölle suunnatussa toiminnallisessa TryOut! Energy -tapahtumassa kauppakeskus Rewell Centerissä. Samalla kaupunkilaiset saivat tutustua ammattikorkeakoulujen toimintaan.

- Paikalla oli eri alojen opettajia ja opiskelijoita sekä energisiä ja aktiivisia toimintapisteitä, jotka valottivat robotisaation, logistiikan ja matematiikan sekä epidemioiden ja hyvinvoinnin kysymyksiä, kertoo tapahtuman järjestänyt Miia Lammi VAMKista.

YuMi_Rewell2.jpg

Konetekniikan lehtori Mika Billing ja opiskelijat Aleksi Hyyriö ja Tuomo Anttila esittelivät uudenlaista yhteistyörobotti YuMia. – Ihmisiä kiinnostaa, mitä sillä voidaan tehdä, ja osaako se keittää vaikkapa kahvia.

Verenpaine.jpg

Hoitotyön opiskelijat mittasivat verenpainetta kaupunkilaisilta. Paikalla oli myös laite, jonka avulla pääsi testaamaan, minkälaisia bakteereita ihmiset kantavat.

VR_lasit.jpg

West Coast Startupin Virtual Reality -lasit houkuttelivat kokeilemaan VR-pelien pelaamista. Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen yleistyy myös viihdeteollisuuden ulkopuolella esimerkiksi koulutuksessa ja lääketieteessä.

Matematiikkapiste.jpg

VAMKin lehtori Jussi Ojasen vetämällä esittelypisteellä sai testata omaa matikkapäätä.

Tehot irti yhteistyöstä

Muotoilukeskus Muovassa järjestettiin toinen tilaisuus, TryOut! Factory -seminaari, joka oli suunnattu korkeakoulujen yritys- ja organisaatiokumppaneille.

- Halusimme seminaarissa muistuttaa kaupungin huimasta voimavarasta; 13 000 opiskelijasta, jotka voivat rientää avuksi erilaisiin kehittämisprojekteihin. Myös paikallisesta tutkimuksesta yritykset voivat saada uusia työkaluja tulevaisuuden turvaksi, kertoo johtaja Elina Martin VAMKista.

Vaasassa on useita korkeakouluja ja mittavaa yhteistyötä yritysten ja korkeakoulujen välillä.

- Esittelimme tilaisuudessa parhaita käytänteitä yhteistyöstämme ja keskustelimme kumppaneidemme kanssa, miten korkeakoulujen osaamista, resursseja ja yhteistyöalustoja voitaisiin hyödyntää entistä tehokkaammin, sanoo Martin.

Suomi kokeilee -kiertue käynnistyi viime marraskuussa ammattikorkeakoulujen, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n ja valtioneuvoston kanslian yhteistyönä. Kiertue koostuu 19 tilaisuudesta kaikissa Suomen maakunnissa. Tarkoituksena on kannustaa alueet uusiin kokeiluihin ja kokeilukulttuurin kehittämiseen.

www_ElinaMartin_MiiaLammi.jpg

Elina Martin ja Miia Lammi iloitsevat tiiviistä yhteistyöstä yritysten kanssa.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

Takaisin