Ajankohtaista

Karjalanpiirakka á la Jin Ye

Testipäivä torstai 29.11.2007

     

Restonomiopiskelija Jin Ye on kehittänyt uusia reseptejä karjalanpiirakasta kolmannen vuoden opintojaksolla "Product Development and Sensory Evaluation."
Tuotekehitysprojektiin kuuluu tuotteen testaus ja arviointi, ja tällä kertaa tuotteen arviointiraadiksi pääsi RC29-talon henkilöstö.


Arvioitavana oli kolme karjalanpiirakkaa. Allekirjoittanut ei tiedä, miten kolme erilaista savukala-karjalanpiirakkaa maistuivat arvovaltaiselle raadille, sillä tuotetestauksen yllä leijui hieman salaperäinen tunnelma. Aikooko kiinalainen opiskelijamme myydä tuotekehittelyn tuloksen Saarioiselle vai Kotiuunille?

Ilmeet olivat keskittyneitä ja aistit herkkiä, kun aasialaisvaikutteisia uutuuspiirakoita maisteltiin. Vieruskaverin kanssa ei saanut jutella. Oli kyse aistinvaraisesta arvioinnista.

Yritysklinikassa on tehty tuotekehitysyhteistyötä alueen ravintolayritysten kanssa ja huomattu, että alan yrityksissä on runsaasti kehittämismahdollisuuksia. Yritykset voivat kehittää omia nimikkotuotteita, uudistaa menuja tai koko ravintolakonseptin tuotekehityspalvelujen avulla.

Yhteistyöyrityksiämme tuotekehitysprojekteissa:
Loftet, Vaasa
Hemgården RH, Vörå
Carlsro, Kristinestad
Vänrikki Stoolin keskus, Oravainen

Jin Ye ja opintojakson ohjannut opettaja Eliisa Lahola.

Lisätietoja:
eliisa.lahola@puv.fi
annika.torniainen@puv.fi

Teksti ja kuvat: Annika Torniainen

Takaisin