Ajankohtaista

Kansainvälistä suklaanmaistelua

Julkaistu 2013-03-13 14:28:59 EET.

VAMKin vaihto-opiskelijat pääsivät maistelemaan käsintehtyä suklaata, kun English Conversation -ryhmän opiskelijat tutustuivat vastikään Vaasan muuttaneen Hemgårdenin suussa sulaviin tuotteisiin.

Yritys siirtyi Vaasan keskustaan 50 km päästä Oravaisista, ja uusista keskustassa sijaitsevista tiloista löytyvät niin tuotantotilat kuin pieni tehtaanmyymäläkin. Hemgårdenin omistaja ja vierailun isäntänä toiminut Kenny Sundqvist on aikoinaan valmistunut VAMKista. Hemgårdenin lisäksi Kenny pyörittää historiallista ravintolaa Oravaisten taistelutantereen lähettyvillä. Molempien yritysten pyörittämisessä on mukana myös Kennyn VAMKista valmistunut tyttöystävä Suvi Mäntylä.

Vierailun aikana opiskelijat saivat kuulla Hemgårdenin toiminnasta ja suklaan valmistuksen saloista. Vieraille tarjoiltiin kahvia ja suklaateetä laajan suklaavalikoiman kera. Maistelun lomassa keskusteltiin suklaan tuotannosta, ainesosista ja suklaan eroista eri maiden välillä. Opiskelijat kertoivat myös, millaisia suklaan syömiseen liittyviä traditioita heidän kotimaistaan löytyi.

Hemgarden_www.jpg

Hemgårdenin herkulliset tuotteet veivät kielen mennessään, totesi kansainvälinen maisteluraati.


Kuvat: Camilla Harald

Takaisin