Ajankohtaista

Kansainväliset päivät edistivät kotikansainvälisyyttä

Julkaistu 2011-03-21 08:30:45 EET.

Vaasan ammattikorkeakoulu, VAMK täyttyi kansainvälisistä vieraista 14.–16.3. Kolme päivää kestäneen International Days -tapahtuman isäntänä toimi VAMKin liiketalouden ja matkailun koulutusyksikkö.

KV-avajaiset.jpg

International Days -tapahtuman avajaispäivänä kuultiin VAMKin lehtorien esityksiä yrittäjyydestä ja kestävästä kehityksestä, avoimen lähdekoodin alueellisesta projektista Open Kvarkenista sekä kansainvälisen liiketoiminnan tulevista haasteista.

International Days -tapahtumassa kannustetaan niin opiskelijoita kuin henkilöstöä ulkomaan opiskelija- tai asiantuntijavaihtoihin. Teemapäivien tapahtumat tarjosivat ammatillisen tiedonvaihdon lisäksi erinomaiset kansainväliset verkostoitumismahdollisuudet esimerkiksi erilaisia yhteisiä projekteja silmällä pitäen.

KV-luento.jpg

Opiskelijoille tarjottiin ulkomaisten yhteistyökorkeakoulujen edustajien luentoja. Belgiasta, Hollannista, Saksasta, Ranskasta, Itävallasta, Puolasta ja Liettuasta saapuvat korkeakoulukumppanit kertoivat koulutusalakohtaisista aiheistaan, maastaan ja korkeakouluistaan.

Tapahtuman osallistujille oli tarjolla myös yhteistä vapaa-ajan ohjelmaa. Vieraat pääsivät nauttimaan Viikinkijuhlista Sulvan Kestikievarissa sekä tutustumaan Pohjanmaan museoon.

Kansainvälisyys on erottamaton osa VAMKin toimintaa ja opetusta. VAMKissa on kolme englanninkielistä tutkintoon johtavaa koulutusohjelmaa tietotekniikan, matkailun sekä kansainvälisen kaupan aloilta. Vuosittain ammattikorkeakoulussa suorittaa opintojaan yli 300 ulkomaalaista tutkinto-opiskelijaa ja 80 vaihto-opiskelijaa.

 

Kuvat: Vesa Sirén

Takaisin