Ajankohtaista

Kansainvälinen seminaari tuo IT-asiantuntijoita Vamkiin

Vamk järjestää kansainvälisen sulautettuja järjestelmiä käsittelevän seminaarin, joka kokoaa yhteen suomalaisia ja kansainvälisiä tietotekniikan alan johtavia tutkijoita, opettajia, yritysjohtajia ja asiantuntijoita

Aika: 6.−7.9.2007
Paikka: Vaasan ammattikorkeakoulu, Tekniikan ja liikenteen yksikkö, Wolffintie 30, 65200 Vaasa

Vastaava verkostotapaaminen järjestettiin ensimmäisen kerran Vamkin tietotekniikan osaston ideoimana ja toteuttamana Vaasassa jo vuonna 2001. Onnistuneen tapahtuman innoittamana toiminta on vakiintunut vuosittaisiksi seminaareiksi eri Euroopan maissa, viimeksi Kreikassa. Tapahtuma palaa tänä vuonna juurilleen Vaasaan, ja siitä vastaa jälleen ammattikorkeakoulun tietotekniikan osasto.

Seminaari on tulosta pitkään ja suunnitelmallisesti rakennetusta kansainvälisestä ja kansallisesta korkeakoulu- ja työelämäyhteistyöstä. Luennoitsijoita saapuu mm. Norjasta, Saksasta, Portugalista ja Belgiasta. Vamkin opettajilla ja opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua kaikille luennoille ja vahvistaa siten alan osaamistaan ja solmia kiintoisia kontakteja. Vamkin luentoesityksistä vastaavat tuntiopettaja Liu Yang ja yliopettaja Ghodrat Moghadampour.

Kansainvälisyyden lisäksi seminaarissa kiteytyy myös toinen Vamkin toiminnan kulmakivistä, työelämäyhteistyö. Luennoitsijoina on siten asiantuntijoita alan yrityksistä ja organisaatioista, minkä lisäksi useat Vaasanseudun yritykset osallistuvat tapahtumaan omilla pisteillään messutyyppisesti järjestettävässä oheisohjelmassa.

Seminaarin teema sulautetut järjestelmät (Embedded Systems) on yksi Vamkin tietotekniikan koulutuksen erityisalueista. Sulautettu järjestelmä on tuotteeseen sisällytetty tietotekninen osa, joka lisää tuotteen käyttömahdollisuuksia, "älykkyyttä". Käytännössä laite tai käyttöliittymä sekä ohjelmisto muodostavat jakamattoman kokonaisuuden, jolla on tiettyjä toiminnallisuuksia esimerkiksi arjen käyttöesineissä, kuten auto, pesukone ja matkapuhelin.

Lisätietoja 
Suunnittelija Mira Pihlaja
Puh. 040 718 5090, mira.pihlaja@puv.fi

Seminaarin ohjelma: http://www.puv.fi/en/events/iwes6/ (programme, exhibitors and participants)

Takaisin