Ajankohtaista

Kakkuri teki historiaa

Julkaistu 2017-11-02 13:35:41 EET.

Johanna Kakkuri oli ensimmäisten VAMKista valmistuneiden tradenomien joukossa vuonna 1999. Nyt hän teki historiaa jo toisen kerran: hän on ensimmäinen VAMKin opiskelija, joka kirjoitti opinnäytetyön ”maturiteettina” mediatiedotteen.

VAMKin liiketoimintaosaamisen ylempään korkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa opiskellut Kakkuri käsitteli opinnäytetyössään valmentavaa johtajuutta.

- Johtajuus vaatii monenlaisia taitoja, ja kaikki esimiehen roolit ovat yhtä tärkeitä, kertoo Kakkuri.

Kirjallisuudessa puhutaan usein valmentavasta johtajuudesta, joka keskittyy erityisesti yhteistyöhön, arvostukseen, luottamukseen ja tunneälyyn.

- Valmentava johtajuus on vain osa esimiehen tehtävistä. Esimiehen täytyy myös osata johtaa prosesseja ja tehtäviä sekä asettaa päämääriä ja seurata niiden kulkua, sanoo Kakkuri.

Opinnäytetyön tuloksena Kakkuri kehitti esimieskoulutuksen: koulutuksessa keskitytään erityisesti valmentavaan johtajuuteen, mutta myös muut tärkeät osatekijät otetaan huomioon. Esimieskoulutuksen tavoitteena on antaa työkaluja ja tukea esimiestä tehtävässään.

- Myös verkostoituminen ja kokemusten vaihto toisten esimiesten kanssa on tärkeä osa suunnittelemaani koulutusta, Kakkuri kertoo.

Kakkuri_450.jpg

Johanna Kakkuri valmistui liiketalouden ylempään AMK-tutkintoon (YAMK) 31.10.2017.

Kuva: Margit Mannila

Takaisin