Ajankohtaista

”IT-alan osaajista kilpaillaan työmarkkinoilla”

Julkaistu 2017-03-17 12:54:43 EET.

VAMKin tietojenkäsittelyn ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille järjestettiin yhteinen iltapäivä, jossa alumnit ja opintojen loppuvaiheessa olevat opiskelijat kertoivat omasta opiskelutaipaleestaan. Samalla he antoivat vinkkejä ja tsemppasivat opiskelijoita, joilla opinnäytetyö ja harjoittelu ovat vielä edessäpäin.

Iltapäivän järjestänyt tietojenkäsittelyn lehtori Raija Tuomaala muistutti opiskelijoita, että pätevistä, kaupallisesti ajattelevista tietojenkäsittelyn osaajista kilpaillaan työmarkkinoilla.

- ICT-alalla on tulevaisuudessa jopa pulaa työntekijöistä. Osaaville, hyvällä asenteella työskenteleville ammattilaisille löytyy alalta töitä, vinkkasi Tuomaala.

RaijaTuomaala2.jpg

Lehtori Raija Tuomaala kertoi, että tietojenkäsittelyn osaajille on työelämässä lähes rajattomasti mahdollisuuksia.

IOT.jpg

Antero Joensuu esitteli opinnäytetyönä valmistunutta tiedonkerääjää, jolla voi säätää ja tutkia vaikka kesämökin lämpötiloja etänä.

Vieraskirja.jpg

Niina Niemelä ja Leeni Liimakka saivat tilaajalta vapaat kädet hankeharjoituksen tekemiseen: he toteuttivat mobiilisti toimivan sähköisen vieraskirjan Vaasan Ladulle.

Hacklab.jpg

VAMKista vuonna 2009 valmistunut Mikko Niemikorpi on ollut työurallaan toteuttamassa mm. verkkokauppoja. Tällä hetkellä hän työskentelee tuotekehityksen parissa Suomen Mediatoimisto -ohjelmointiyrityksessä.

WCS.jpg

Vaasasta tehdään Suomen ja maailman paras paikka tehdä pelejä, lupasi WestCoast Startupin Jussi Loukiainen, joka mahdollistaa opiskelijoiden yritysideat ja auttaa vaikkapa urasta pelialalla haaveilevia opiskelijoita.

VR-peli.jpg

Janne Harju ja Joni Hänninen tekivät opinnäytetyönään VR-pelin. Lopputulos vaati runsaasti työtunteja ja uuden opettelemista.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

Takaisin