Ajankohtaista

Insinööriopiskelijat kertoivat projektiharjoittelukokemuksistaan

Vamk on laajentanut tekniikan opiskelijoidensa projektiharjoittelua ulkomaille. Vamkin tekniikan ja liikenteen yksikkö on solminut Wärtsilän ja Vaasa Engineeringin kanssa yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa opiskelijoille työskentelyn aidoissa projekteissa ulkomailla. Syksyn aikana yhteistyösopimuksia on tarkoitus tehdä myös muiden alueen yritysten kanssa. Projektiharjoittelu edistää opiskelijoiden kansainvälistymisosaamista ja projektitaitoja.Sähkötekniikan opiskelija Jarkko Kallio kertoi käytännön tekemisen tuoneen uutta ymmärrystä omasta alasta. Jarkko oli projektiharjoittelussa Saksassa.

Projektiharjoittelu sijoitetaan opintojen loppupäähän, jolloin useimmat opiskelijat ovat suorittaneet tutkintoon sisältyvät työharjoittelunsa kotimaassa. Tämä varmistaa, että opiskelijalla on hyvät valmiudet selviytyä sekä ammatillisissa että työyhteisöllisissä tilanteissa ulkomailla. Yrityksille opiskelijoiden hyödyntäminen projekteissa on mitä mainioin tapa valmentaa opiskelijasta tulevaisuuden työntekijä.

Ensimmäiset ulkomaan yritysprojekteihin lähteneet opiskelijat ovat palanneet projektiharjoittelujaksoltaan. He kertoivat ulkomaan kokemuksistaan tiistaina 15.9. järjestetyssä infotilaisuudessa.Tilaisuudessa olivat opiskelijoiden lisäksi läsnä mm. VEO:n, ABB:n, Vaconin ja Wärtsilän edustajia.

Konetekniikan opiskelija Juha Mäkelä suoritti projektiharjoittelunsa Argentiinassa. Hänen mukaansa tärkein ominaisuus ulkomaan projektissa on oikeanlainen asenne.Rakennustekniikan opiskelija Janne Asuintupa suoritti projektiharjoittelujakson Lesvoksella, Kreikassa. Hän kertoi kuulijoille, että kielitaito kohentui huomattavasti ulkomaan komennuksella, etenkin oman alan sanasto karttui.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Hanna Yli-Yrjänäinen, hanna.yli-yrjanainen@puv.fi

Takaisin