Ajankohtaista

Ilmaiseksi bussilla kampukselle 21.-22.9.

Julkaistu 2015-09-17 08:43:06 EEST.

Autottoman päivän ja Euroopan liikkujan viikon kunniaksi Vaasan paikallisliikenteen kampuslinjalla saa matkustaa ilmaiseksi 21. ja 22. syyskuuta.

Sekä kansainvälinen Autoton päivä että Liikkujan viikko kannustavat ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön sekä yhteiskuntaan. Vaasassa teemaviikon ilmaiseksi bussilinjaksi valittiin kampuslinja.

− Maksuttomien päivien myötä toivomme vaasalaisten löytävän Palosaaren ja Keskustan väliset parantuneet bussiyhteydet. Kampuslinja on syntynyt Palosaaren korkeakouluopiskelijoiden toiveesta, mutta tarkoitus on, että linjan ottaisivat omakseen kaikki Palosaarella asuvat. Vuoroväli on varsin lyhyt eli linja kiertää keskustan ja Palosaaren väliä 20 minuutin välein arkisin kello 8.00−16.00, kertoo liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki.

Kampuslinja 14 kulkee torin, Vöyrinkaupungin ja Vetokannaksen kautta Palosaaren kampukselle. Kaunismäen mukaan viime vuoden Autoton päivä näkyi bussien asiakasmäärissä.

− Autottoman päivän lisäksi meillä on ollut muutamia muitakin kokeiluja. Kokemukset niistä kaikista ovat olleet hyviä. Käyttäjiä on ollut huomattavasti tavallista enemmän ja kampuslinja on sitä kautta tullut paremmin tunnetuksi.

kampuslinja14_kuva.jpg

Kampuslinjalla voi matkustaa ilmaiseksi Autottomana päivänä.

Lisätietoja:

Liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki
tomi.kaunismaki@vaasa.fi, puh. 040 5390 949

Takaisin