Ajankohtaista

”Ihanaa, kun täällä on taas elämää”

Julkaistu 2021-08-30 15:30:52 EEST.

Paluuta VAMKin kampukselle juhlistettiin pullakahveilla, jotka rehtori tarjosi henkilökunnalle ja uusille opiskelijoille. Turvallisuudesta huolehditaan muun muassa tehokkailla ilmanvaihtokoneilla, maskien käytöllä ja koronapikatesteillä.

Palosaarella kävi maanantaina kuhina, kun Vaasan ammattikorkeakoulun henkilökunta ja uudet opiskelijat palasivat kampukselle. 

Rehtori Kati Komulainen tarjosi sen kunniaksi pullakahvit lounasravintolan aulassa ja iloitsi syksystä täysillä.

– Ihanaa, kun täällä on taas elämää, ja että opiskelijat ovat tulleet. Nautimme jokaisesta päivästä, kun saamme olla täällä yhdessä.

VAMKin päärakennuksen lounasravintola Serveri täyttyi uusista opiskelijoista, jotka tutustuivat kampusalueeseen ja nauttivat lounastaan yhdessä. Ravintolaan on asennettu useita tehokkaita ilmanvaihtokoneita, joiden HEPA-suodattimet puhdistavat huoneilmaa. 

Uuden lukuvuoden turvallisuutta on parannettu myös tarjoamalla koronapikatestejä. Maskisuositus jatkuu kampuksella. Näin voidaan olla lähiopetuksessa alle 50 ihmisen ryhmissä.

Opiskelijat olivat huojentuneita lähiopetukseen palaamisesta. Kolmannen vuoden tietojenkäsittelyn opiskelija Ville Orava kertoi, että lähiopetuksessa on enemmän oikean opiskelun tuntua kuin etäluennoissa. Hän on jo toista kertaa tutor-toiminnassa mukana.

– Fukseja on yhteensä 45, ja heidät on jaettu kahteen ryhmään, jottei ryhmien koko kasva liian suureksi. 

Uusia alkuja

Uusilla opiskelijoilla on jännittävät ajat kuten joka syksy. Pihtiputaalta Vaasaan opiskelemaan muuttanut Oskari Maijanen ei tuntenut entuudestaan ketään Vaasassa, eikä kaupunki ollut hänelle muutoinkaan tuttu.

– En ole koskaan käynytkään täällä, mutta energiatekniikan opinnot kiinnostivat. Myös Vaasan alueen hyvät työllisyysmahdollisuudet vaikuttivat valintaan, vaikka en tietysti vielä täysin tiedä, millaisiin työtehtäviin päädyn.

Maijasen kanssa päärakennuksen edessä nautti leppeästä elokuun säästä Manu Lahtinen, joka hänkin oli muuttanut Vaasaan toisesta maakunnasta. Tampereelta kotoisin oleva Lahtinen kertoi, että hänen kavereistaan moni muutti Vaasaan, joten kynnys lähteä Pirkanmaalta oli matala.

– Silti aamulla vähän jännitti tulla ensimmäistä kertaa uuteen opiskelupaikkaan, mutta eiköhän se tästä.

Annu Virtanen ja Roosa Helppi sen sijaan ovat asuneet Vaasassa pitkään. He aloittavat opiskelut International Business -koulutusohjelmassa.

– Kiva tulla tänne paikan päälle, kun näkee opiskelukavereita ja tutustuu heihin. Sitten on tuttuja tukena, vaikka joutuisikin etäopetukseen.

Takaisin