Ajankohtaista

ICT-lärare samlades till YHS-konferens i Vyh

Yrkeshögskolelärare inom informations- och kommunikationsteknologi ICT samlades till konferens i Vasa yrkeshögskola 2-3.4.Under konferensen diskuterades aktuella ärenden inom yrkeshögskolesektorn och speciellt inom informationsbehandling, såsom marknadsföring och image, företagsamhet, en föränderlig lärarroll och IT tradenomens ställning i en föränderlig värld. Första dagens tema var ICT och företagsamhet. Vasatraktens representanter för ICT -företag var inbjudna till en paneldiskussion. I programmet rymdes också en exkursion till Vasa skärgård och Kvarkens världsarvområde.

Arbetsmarknaden för IT tradenomer ser bra ut och efterfrågan på utexaminerade personer med kompetens inom både informationsteknologi och företagsverksamhet är stor inom olika företag och organisationer oberoende av bransch.

Från vänster: Pirkka Suksi (Visual Web), Heikki Koskela (Fujitsu Invia), Tapio Martimo (Visma Software) och lektor Raija Tuomaala.I programmet rymdes en exkursion till Vasa skärgård och Kvarkens världsarvområde.

Mer info:
Avdelningsföreståndare Kenneth Norrgård, kenneth.norrgard@puv.fi

Takaisin