Ajankohtaista

Hyvästä yritysyhteistyöstä diplomi TeknoTet:lle - myös Vamk mukana

TeknoTet on vaasalaisten oppilaitosten ja yritysten yhdessä kehittämä työelämään tutustumisohjelma, joka on suunnattu Vaasan ja sen lähialueen 9.-luokkalaisille. Se on toiminut syksystä 2003 lähtien ja Vamk on ollut yhteistyössä alusta asti aktiivisesti mukana. Tavoitteena on antaa oppilaille konkreettisella ja mielenkiintoisella tavalla tietoa tekniikan alan koulutuksesta, eri ammateista ja työllistymismahdollisuuksista. Tähän mennessä TeknoTet:iin on Vaasassa osallistunut yli 350 nuorta.

Konsepti on sittemmin levinnyt TET-mallina myös ympäri Suomea innostamaan nuoria tekniikkaan, minkä ansiosta TAT, Taloudellinen tiedotustoimisto valitsikin hankkeen yhdeksi 60-vuotisjuhlavuotensa palkitsemiskohteeksi. Tiistaina 13.11. Vaasan upseerikerholla pidetyssä palkitsemistilaisuudessa diplomin saivat idean alullepanija Merenkurkun koulu sekä Vaasan ammattikorkeakoulun lisäksi Vaasan ammattiopisto, Vaasan yliopisto, ABB Oy, Wärtsilä Finland Oy, Vacon Oy sekä Vamec Oy.

 
Palkitut asettuivat iloiseen yhteispotrettiin. Vamkin diplomin kävivät pokkaamassa tekniikan toimialajohtaja Timo Kankaanpää, tekniikan lehtori Jukka Matila sekä oppilaitoskoordinaattori Merja Salomäki-Jurkka. 
 

Tänä syksynä Technobothniassa on vieraillut lähes 90 Vaasan tai sen lähialueen tekniikasta kiinnostunutta 9.-luokkalaista. Kuvassa vasemmalla Laihian ryhmäläisiä perehtymässä Mika Billingin johdolla kone- ja tuotantotekniikkaan.
 
Tuntumaa insinööriosaamisen monipuoliseen ja jännittävään maailmaan 9.-luokkalaiset saivat myös "pistämällä sähköä pulloon" sekä tutustumalla jalkapallorobotteihin, joita kuvassa esittelevät Johan Dams ja Ari Urpiola. Rakennus- ja ympäristötekniikan laboratoriossa tutustuttiin muun muassa paloturvallisuuteen ja vedenpuhdistukseen. Niinpä TeknoTet-diplomi tulee komeilemaan itseoikeutetusti juuri Technobothnian seinällä.

Mikä TeknoTet ?
TeknoTet-viikon aikana oppilaat tutustuvat tekniikan alan työelämään ja koulutusmahdollisuuksiin. He perehtyvät 2,5 päivän ajan Vaasan ammattiopiston tekniikan eri osastoihin sekä vierailevat puoli päivää opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa tutustuen Vamkin ja Vaasan yliopiston tekniikan opintotarjontaan. Lisäksi oppilaat vierailevat kahden päivän ajan eri yrityksissä, kuten ABB:lla, Wärtsilällä, Vaconilla ja Vamecilla.

 
Teksti: Merja Salomäki-Jurkka
Kuvat: Merja Salomäki-Jurkka, Elisa Selvinen
 

Takaisin