Ajankohtaista

Hyvää meininkiä ja energisiä VAMKilaisia kentällä

Julkaistu 2011-05-06 08:51:38 EEST.

Hulinaa ja tähtiä Rewellissä

VAMK oli mukana Vaasan kaupungin nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Reimarin järjestämillä Info Street -koulutus- ja työelämämessuilla kauppakeskus Rewell Centerissä torstaina 5.5. VAMKin ständillä hyvästä ja energisestä meininkistä huolehtivat eri koulutusalojen opiskelijat, jotka esittelivät koulutustarjontaa, jututtivat messuilla pyörivää porukkaa ja kertoivat kokemuksistaan.

Info Street -messut oli suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille ja tarkoituksena oli antaa tietoa opiskelusta ja työelämästä. Ohjelmassa oli muun muassa ammattikirjasto, jossa eri alojen ammattilaisia oli ”lainattavissa” 20 minuutin mittaiseen keskusteluun. Heiltä sai kysellä työelämään ja ammattiin liittyvistä asioista. Tapahtumatorin lavalla omasta ammatistaan kertoivat muusikko Paleface, uutisankkuri Pirjo Nuotio sekä näyttelijä Jussi Lampi.

Rewell_julkkikset.jpg

Julkkisten kanssa. Kuvassa vas. restonomiopiskelija Teemu Saari, sosiaalialan opiskelijat Jenna Holmqvist ja Anna Häggman, terveydenhoito-opiskelija Mari Soinila, uutisankkuri Pirjo Nuotio sekä tietotekniikan opiskelija Matti Kero. Takana muusikko Paleface, sähkötekniikan opiskelija Niko Holmlund ja näyttelijä Jussi Lampi.

Iloisen rento Future Fun

Keskiviikkona 4.5. VAMKilaiset osallistuivat Vaasan lyseon lukion Future Fun -päivään. Teemapäivä on suunnattu ensimmäisen ja toisen vuoden lyskalaisille, jotka tutustuvat haluamiinsa koulutuksiin ja ammatteihin. VAMKista esittelyssä olivat sosiaali- ja terveysala sekä tekniikan ja liiketalouden alat.

Lyskalaiset saivat kuulla VAMKin opiskelijoilta, millaista opiskelu korkeakoulussa on, miten he itse ovat alalle päätyneet ja millaista on opiskelijaelämä yhdessä Suomen suurimmassa opiskelijakaupungissa Vaasassa. Myös kokemukset työharjoitteluista, vaihto-opiskelusta, käytännönläheisestä opiskelutavasta sekä työnäkymät kiinnostivat lukiolaisia.

Future-Fun_tradenomit.jpg

Lyskan omat kasvatit Oskari Hiipakka (toinen vasemmalta) ja Jonna Tynjälä kertoivat opiskelukokemuksistaan ja saivat kuulijat aktiivisesti kyselemään.

Future-Fun_inssit.jpg

Energinen inssitiimi hulinan keskellä: konetekniikan opiskelija Jenni Tuominen, sähkötekniikan opiskelija Niko Holmlund ja tietotekniikan opiskelija Georg Geitel.

Hyvinvointia Opintorilla

VAMK oli esittelemässä sosiaalialan ja hoitotyön koulutustaan tiistaina 3.5. Opintorilla järjestetyssä Hyvinvointialojen koulutusneuvonnan päivässä Vaasan TE-toimistossa.

Hyvinvointipäivä.jpg

Päivän mittaan kävijöillä oli mahdollisuus tavata aikuiskoulutuksen järjestäjiä ja koulutusneuvojia sekä keskustella ja kuulla lisää sosiaali- ja terveysalan aikuisopintojen eri mahdollisuuksista ja vaihtoehdoista. Opintori on Vaasan TE-toimistossa toimiva palvelupiste, joka tarjoaa tietoa ja ohjausta kaikille aikuisopiskelusta kiinnostuneille. Opintorilla edustettuina ovat Vaasan seudun aikuiskoulutusorganisaatiot.

VAMKista mukana olivat opinto-ohjaaja Riitta Aikkola, projektisuunnittelija Jaana Jussila sekä oppilaitoskoordinaattori Merja Salomäki-Jurkka.


Teksti: Tiina Ramsila, Merja Salomäki-Jurkka
Kuvat: Merja Salomäki-Jurkka

Takaisin