Ajankohtaista

Hotelli- ja ravintola-alan opiskelijat järjestivät kahvimatkan maailmalle

Raastuvankadun kampuksen henkilökunta pääsi torstaina 21.2. yllättävälle makumatkalle kesken arkisen aherruksen, kun matkailu- ja ravintolapalveluiden opiskelijat kutsuivat maistelemaan kahveja ja teetä maailman eri kolkista. Kahvinautinto täydentyy monien mielestä myös hyvällä sikarilla, joita esittelyssä olikin montaa sorttia ja laatua.

Tapahtuma järjestettiin osana hotelli- ja ravintola-alan opintoja, joiden tarkoituksena on perehdyttää opiskelijat erilaisten sikarien ja kahvien maailmaan. Erityisesti kahvien tuntemus on ravintola-alalla nykyään tärkeää erilaisten kahvijuomien tultua entistä suosituimmiksi kansainvälisten ja suomalaisten kahvilaketjujen ansiosta.


Vierailijat pääsivät nautiskelemaan muun muassa kosovolaista teetä sekä suklaalla tai vaniljalla maustettua jääkahvia.

Suomeen kahvi rantautui yli 300 vuotta sitten ja levisi pian rannikkoalueilta muualle Suomeen. Nykyään Suomessa juodaan kahvia toiseksi eniten maailmassa. Suosituin kahvimerkki on Pauligin Juhlamokka, jota on nautiskeltu jo 75 vuoden ajan.

Kahvit ja sikarit -tapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Ohjaavina opettajina toimivat Saila Vaahtoniemi, Eliisa Lahola ja Helena Alakoski.


Sikareita maailman eri kolkista esitellyt Jan-Mikael Ahonen opasti, että sikareita tulee nauttia kuin hyvää viiniä, hitaasti ja ajan kanssa.


Kahvinautinnon kruunasivat opiskelijoiden tekemät suussa sulavat makeiset ja kauniit kattaukset.
Takaisin