Ajankohtaista

Hollantilainen korkeakoulukumppani vierailulla Vamkissa

Vaasan ammattikorkeakouluun saapui sunnuntaina 9.5. opiskelijoita ja opettajia hollantilaisesta Hogeschool Utrecht -korkeakoulusta kolme päivää kestävälle vierailulle.

Korkeakoulukumppanusten opiskelijat ovat suunnitelleet yhdessä kansainvälisille markkinoille suunnattuja matkailutuotteita osana aiemmin keväällä aloitettua Matkailutuotteen kehitys -opintojaksoa. Opiskelijat ja opettajat ovat ennen Vaasan vierailua tulleet tutuiksi Facebookissa ja videoneuvotteluissa.

Opintojaksolla hyödynnetään elinkeinoelämää, kansainvälisyyttä ja kielitaitoa sekä kehitetään aitoja tuotteita. Vierailun aikana pidettävässä seminaarissa opiskelijat esittelevät tuloksiaan: matkailutuotteiden esittelyjen lisäksi kuullaan muun muassa matkailusta Hollannissa, suomalaisesta ja hollantilaisesta kulttuurista, tapahtumamarkkinoinnista, maabrändistä sekä Pohjanmaan luontoaktiviteettien kysynnästä ja tarjonnasta.

Opintojen ja seminaarin järjestämisessä on Vamkin matkailu- ja ravitsemispalveluiden osaston lisäksi mukana myös Outdoors Finland - Discover Pohjanmaa -hanke, jossa luodaan toimenpidemalli Pohjanmaan matkailutoimijoille kesäaktiviteettien kehittämiseksi. Hanketta rahoittavat ELY-keskus ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Vamkin ja Utrechtin opiskelijat esittelivät seminaarissa kevään aikana kehittelemiään matkailutuotepaketteja, joista osa pääsee oikeille markkinoille.

Etualalla Vamkin liiketalouden ja matkailun toimialajohtaja Elina Martin, Outdoors Finland -hankkeen projektipäällikkö Jonna Mononen sekä matkailun osastonjohtaja Peter Smeds.

Opettajat Elisabeth Keller ja Jeroen Rooijakkers edustivat 35 000 opiskelijan korkeakoulua, Hogeschool Utrechtia.

Kuvat: Vesa Sirén

Takaisin