Ajankohtaista

ERP-seminaari kokosi pohjalaisia yrityksiä Vamkiin

Vaasan ammattikorkeakoulun, Merinovan ja Pohjanmaan TE-keskuksen toiminnanohjausjärjestelmiä (ERP) käsittelevä seminaari pidettiin Vamkissa 12.3.

Seminaaripäivä edisti alueen teollisten pk-yritysten ja ohjelmistotoimittajien välistä yhteistyötä ja tarjosi mahdollisuuden tutustua uusiin ohjelmistoihin ja niiden valmistajiin. Yrityksille kerrottiin ERP-ohjelmistojen erilaisista vaihtoehdoista sekä sovellusten tuomista hyödyistä ja haasteista.

Vamk esitteli toimintaansa alueen IT-yritysten vahvana tukijana sekä avoimen lähdekoodin ERP-sovellusten edelläkävijänä. Vamkin tietojenkäsittelyn opettaja Kimmo Paulaharju kertoi OpenBravo-toiminnanohjausjärjestelmästä, joka on maineikas avoimen lähdekoodin ERP-sovellus. Lisäksi Vamkin Open IT Lab teki seminaarin aikana ERP-järjestelmiin liittyvää kyselyä.

Ohjelmistoyritykset esittelivät omia ratkaisujaan sekä ohjelmistojaan yleisölle seminaarin yhteydessä järjestetyissä näyttelyissä. Mukana oli useita alan yrityksiä, kuten BAS-Consulting Oy, eCraft Oy, VLP Oy, Lemonsoft Oy, Visma Software, DL Software Oy ja Kepit Systems Oy.

- Seminaari järjestettiin nyt toisena vuotena peräkkäin, sillä pohjalaisten pk-yritysten kasvu vaatii myös ohjelmistojen ajan tasalla pysymistä, kertoo projektikoordinaattori Tommi Sykkö Pohjanmaan TE-keskuksesta.

ERP (Enterprise Resource Planning) eli toiminnaohjausjärjestelmä tarkoittaa suurten organisaatioiden sisäiseen tiedonhallintaan ja toiminnanohjaukseen kehitettyjä suuria, monia eri liiketoiminnan osa-alueita kattavia ja yhdistäviä laajoja ja monimutkaisia järjestelmiä.

Lisätietoja:
Tietojenkäsittelyn päätoiminen tuntiopettaja Kimmo Paulaharju
kimmo.paulaharju@puv.fi

Takaisin