Ajankohtaista

Ensimmäiset valmistuivat VAMKin robotiikkakoulutuksesta

Julkaistu 2010-10-20 12:58:11 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulun ensimmäisessä robotiikkakoulutuksessa opiskelleet saivat opintonsa päätökseen perjantaina 15.10. Koulutus käynnistyi elokuussa 2010.

robokoulutus_todistus.jpg

Koulutuksen opetuksesta ja suunnittelusta vastannut lehtori Mika Billing ja kone- ja tuotantotekniikan osastonjohtaja Lotta Saarikoski onnittelivat robotiikkakoulutuksen suorittaneita.

Kaksi kuukautta kestäneessä työvoimakoulutuksessa opiskelijat perehtyivät teollisuusrobotin ohjelmointiin, käyttöön ja hyödyntämismahdollisuuksiin. Tavoitteena oli oppia tekemään pienehköjä ohjelmia ja hallitsemaan robottia ohjelmointiyksikön avulla. Lisäksi opiskeltiin robottisolun perustoimintoja, esimerkiksi automaattisen työnkierron käynnistämistä sekä opittiin poistamaan häiriöitä tuotannossa.

Opiskelijat suorittivat koulutuksen aikana myös kahden viikon työssäoppimisjakson muun muassa ABB:llä, Wärtsilässä, Nordhydraulicilla ja opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa.

robokoulutus_ryhmä.jpg

Robotiikkakoulutuksessa opiskelijat saivat tietoa muun muassa robottiturvallisuuteen liittyvistä asioista ja robottisimuloinnin mahdollisuuksista tuotantolinjojen suunnittelussa.

Koulutus järjestettiin yhteistyössä Vaasan Työ- ja elinkeinotoimiston kanssa ja se rahoitettiin Vaihtovalmennus Pohjanmaa Diili-hankkeesta.

Lisätietoja:

Lehtori Mika Billing, mika.billing@puv.fi

Takaisin