Ajankohtaista

Englanninkielisten VAMK-koulutusten haku alkaa keskiviikkona 9.1.

Julkaistu 2019-01-08 12:37:11 EET.

Yhteishaun ensimmäinen hakuaika käynnistyy huomenna keskiviikkona 9. tammikuuta, jolloin haussa ovat korkeakoulujen vieraskieliset koulutukset. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.studyinfo.fi. Haku kestää 23.1. saakka.

Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMKissa on mahdollisuus opiskella kahdessa englanninkielisessä koulutuksessa, joihin voivat hakea sekä suomalaiset että ulkomaalaiset. Neljä vuotta kestävä Information Technology -koulutus antaa valmiuksia teollisuuden ja elinkeinoelämän tietoteknisiin tehtäviin. International Business (IB) -koulutuksessa paneudutaan kansainvälisen markkinoinnin ja - johtamisen sekä ulkomaankaupan tehtäviin. IB-opinnot kestävät 3,5 vuotta.

– Englanninkieliset koulutukset antavat saman pätevyyden kuin vastaavat suomenkieliset koulutukset. Samalla kielitaito kehittyy, ja opiskelija oppii kansainväliseen ympäristöön jo opiskeluaikana. Molemmat ovat sellaisia valttikortteja, joille on käyttöä Vaasan kansainvälisessä yrityselämässä, toteaa Juha Vierola VAMKin hakijapalveluista.

Kansainvälisyys sekä monikielisyys ja -kulttuurisuus ovat kiinteä osa VAMKin opetusta ja arkipäivää. Vuosittain VAMKissa opiskelee noin 400 ulkomaalaista opiskelijaa 45 eri maasta, vastaavasti ulkomaille vaihto-opiskeluun tai työharjoitteluun lähtee noin 120 opiskelijaa. Oman lisävärinsä opiskeluun tuovat ulkomaalaiset vierailijaluennoitsijat. Lisäksi VAMKin henkilöstö osallistuu ulkomaan opettaja- ja asiantuntijavaihtoihin.

Yksi haku – kaksi hakuaikaa

Keväällä korkeakouluihin järjestetään yksi haku, jossa on kaksi hakuaikaa. Ensimmäisenä hakuaikana (9.1. - 23.1.2019) haetaan vieraskielisiin koulutuksiin ja toisena hakuaikana (20.3.–3.4.2019) pääasiassa suomenkielisiin koulutuksiin. Korkeakoulu voi tarjota samaa koulutusta myös kahdessa hakuajassa, VAMKissa IB-koulutus on haussa myös kevään toisena hakuaikana. Hakija voi hakea kevään 1. ja 2. hakuaikana yhteensä kuuteen hakutoiveeseen.

Hakukelpoisuutena VAMKin vieraskielisiin koulutuksiin on lukion oppimäärä, ylioppilastutkinto, toisen asteen ammatillinen koulutus tai näitä vastaava ulkomainen tutkinto sekä riittävä englannin kielen taito. Opinnot käynnistyvät syyskuun alussa 2019.

 

Lisätietoja:

Asiantuntija Juha Vierola
Puh. 020 766 3604, juha.vierola@vamk.fi

VAMK-hakijapalvelut
Puh. 020 693 323 (vaihde), hakijapalvelut@vamk.fi

Pääsykokeisiin_www.jpg

Takaisin