Ajankohtaista

Avoin lähdekoodi -seminaari 12.1.

Vaasan ammattikorkeakoulu järjestää Business in Open Source -projektiin liittyvän seminaarin.

Aika: Keskiviikkona 12.1.2005 klo 13.00 - 16.00
Paikka: Ammattikorkeakoulun juhlasali, Raastuvankatu 31

Seminaari on maksuton.

Ilmoittautuminen 11.01. 2005 mennessä:

S-posti: rainer.lytz@puv.fi


Ohjelma

Klo 13.00 - 14.45 Avoin lähdekoodi - tie menestykseen.
- Mikko Puhakka, it-konsultti, TTK:n tutkija

Klo 14.45 - 15.15
Kahvitarjoilu

Klo 15.15 - 16.00 Open Source Partners -verkoston perustaminen alueelle.
- Christer Åkers, vaasalainen nettiyrittäjä ja liikkeenjohdon konsultti
- Johnny Ström, Linux solutions

Seminaarin pääluennoitsija, IT-konsultointi- ja sijoitustoiminnassa ja Teknillisen korkeakoulun tutkijana toimiva Mikko Puhakka painottaa, että avoin lähdekoodi on todellisuutta, joka yritysten on kohdattava - menestymisen kannalta mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Puhakka esittelee aiheeseen liittyvää ajankohtaista tutkimustyötään sekä Open Source -projektien rahoitusmahdollisuuksia.

Seminaarissa kartoitetaan myös mahdollisuuksia perustaa Open Source Partners -verkosto asiakirjahallintajärjestelmän luomiseksi julkiselle sektorille. Siirtyminen suljetuista järjestelmistä (esim. MS Office) avoimiin Open Office -ratkaisuihin toisi merkittäviä kustannussäästöjä. Alueellamme on jo hyvät kontaktit Ruotsiin ja pitkälle menevää yhteistyötä julkisen sektorin ja yritysten kesken.

Seminaari liittyy ns. BIOS - Business In Open Source -projektiin, joka tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden harjoittaa liiketoimintaa kansainvälisellä IT-sektorilla. Päätavoitteena on lisätä tietoa avoimesta lähdekoodista sekä helpottaa sen käyttöä. Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijat oppivat käyttämään avointa lähdekoodia. IT-yritykset verkostoituvat avoimen lähdekoodin kehittämiseksi ja käyttämiseksi yhdessä. Pienyritykset saavat apua saadakseen käyttöönsä avoimen lähdekoodin ohjelman.

Avoin lähdekoodi tarkoittaa ohjelmistoa, jonka tekijänoikeudet ovat koodin kirjoittajilla, mutta joka on lisensoitu kaikille avoimen lähdekoodin lisenssillä. Tämä tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi käyttää ja levittää koodia sekä tutkia, muuttaa ohjelman lähdekoodia ja levittää muokattuja versioita eteenpäin. Useimmat ohjelmat ovat olleet tähän asti suljettuja, mutta suunta on muuttumassa Linuxin ja OpenOfficen kaltaisten tuotteiden ansiosta.


Lisätietoja

Rainer Lytz, IT-strategiaprojektin projektivastaava

http://www.bios.fi

Takaisin