Ajankohtaista

Aktivointi-TV -hankkeessa tuetaan kotona asuvia ikääntyneitä

Julkaistu 2011-11-02 08:41:12 EET.

Aktivointi-TV -hankkeen sisällöntuottamisen ryhmä tutustui maanantaina 31.10. Turussa VIRTU-hankkeeseen. Mukana oli väkeä VAMKista, Vaasan kaupungilta ja Yrkeshögskolan Noviasta.

Aktivointi-TV.jpg

VIRTU-hankkeessa testataan vuorovaikutteisen VIRTU-kanavan käyttöä. Kanava on ikäihmisille suunnattu uudenlainen sosiaalinen media ja hyvinvointipalvelu, joka toteutetaan helppokäyttöisellä videoneuvottelulaitteella. Laitteen avulla ryhmä ihmisiä voi nähdä ja kuulla toisensa samanaikaisesti.

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveysviraston koordinoiman Aktivointi-TV -hankkeen tavoitteena on kehittää toimiva virtuaalinen avoimen lähdekoodin palvelujärjestelmä, jonka avulla voidaan tukea ja aktivoida kotona tai kodinomaisissa ympäristöissä asuvia ikääntyneitä ja heidän omaisiaan.

Hankkeen aikana tuotetaan kaksikielisiä palveluita, jotka ylläpitävät ja edistävät ikääntyneitten toimintakykyä, ehkäisevät syrjäytymistä sekä vähentävät yksinäisyyden ja turvattomuuden kokemusta. Toimintojen avulla tuetaan ikääntyneiden osallisuutta ja osallistumista sekä mahdollistetaan uusien ihmissuhteiden solmimista ja vahvistetaan ikääntyneiden sähköisen asioinnin taitoja.

 

Kuva: Ahti Nyman

Takaisin