Ajankohtaista

ABB:n Vaasan johto tutustui Technobothniaan

Vaasan ammattikorkeakoulu ja Svenska yrkeshögskolan järjestivät yhdessä Mayday-tapahtuman opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa maanantaina 5.5. ABB:n Vaasan yksikönjohtajia, teknologiajohtaja ja tuotekehityksestä vastaavia oli päässyt paikalle kymmenkunta kutsutuista 32:sta. Vieraille esiteltiin talon uutuuksia: sähköverkkojen simulointia, robottisimulointia, EMC:n laajennettua taajuusaluetta, HALT-laboratoriota ja SYH:in puolesta automaatiota.

Paikalla oli muun muassa ABB Motorsin liiketoimintayksikön johtaja Mikko Helinko, joka keskusteli Vamkin koneosaston Matti Makkosen kanssa sähkömoottorin kehittämisen haasteista. Sähkömoottorin akseli ei pyörikään enää suoraan, kun moottori painaa tonneja. Sähkötekniikan erikoisosaamisen lisäksi tarvitaan yhä pidemmälle materiaalitekniikan osaajia. Myös lujuuslaskentaan tarvitaan vararesursseja jatkossa.

Pienjännitekojeiden johtaja Heikki Uusitalo on tekniikan neuvottelukunnassa ohjannut tekniikan suuntaviivoja useita vuosia, mutta totesi, ettei ole Technobothniaan tutustunut näin konkreettisesti vuosiin. Esittelyitä eri toiminnoissa vetivät ansiokkaasti Olavi Mäkinen, Mika Billing, Esko Niemi-Hukkala, Timo Rinne ja Pekka Stén.Teksti: Tekniikan toimialajohtaja Timo Kankaanpää
Kuvat: Vesa Sirén

Takaisin