Ajankohtaista

AASIAAN! Ulkoministeriön kampanja Vaasassa 20.-22.5.

MAHDOLLISUUKSIEN TORILLA, la 20.5 klo 10-14 Vaasan torilla

--Aasia-aiheista materiaalia ja tietoutta jaossa
--Aasialaista ohjelmaa: mm intialaista ja uzbekistanilaista kansanmusiikkia ja tanssia

ELOKUVATEATTERI ADAMS Kauppapuist.18, la 20.5 klo 14.30 AASIALAISTA ELOKUVAA

"Poika ja viulu"
Chen Kaige (He ni zai yi qi, Kiina 2002) 117 min/ tekstit suomi ja ruotsi /

13-vuotias Xiochung on soittanut viulua niin kauan kuin hän muistaa. Hän asuu yksin isänsä kanssa ja isä toivoo että pojasta tulisi huippuviolinisti. He muuttavat yhdessä maakunnalta Pekingiin, missä isä monien mutkien kautta onnistuu löytämään hyvän yksityisopettajan, herra Jiang.

Nuorelle Xiaochungille Pekingin kohtaminen on mullistava. Hän rakastuu hienoon naiseen tietämättä että hän on prostitoitu. Hän oppi myös että menestyksellä on hintansa. Chen Kaigen uusin elokuva on kuvattu modernissa Kiinassa ja on täynnä musiikkia ja suuria tunteita.

MIRATALOSSA, kansainvälisen kulttuuriseura MIRAn monikulttuurikeskuksessa (vanha nuorisotalo, Kirkkopuist. 34) AASIALAINEN ILTAPÄIVÄ su 21.5 klo 15.00 alkaen

--Aasialaista ohjelmaa, esiintymisiä ja ruokaa. Mm kiinalaisia makuelämyksiä, intialaista tanssia, kiinalaista tussimaalausta, eri järjestöjen ja ryhmien esittäytyminen

VAASA-OPISTOLLA (Pitkälahdenk.43) ma 22.5 klo 18.30 LUENTO INTIASTA

"Intia - nouseva suurvalta". Luento antaa perustiedot Intiasta ja kuvaa maan kasvavaa taloutta ja markkinoita (globalisaatio, maailmantalous, Intian kulttuuri ja kehitys, kauppa ja kehitys, demokratiakysymykset ja ihmisoikeudet, Suomi ja Intia). Alustaja VTT Sirpa Tenhunen, Helsingin yliopistosta on tutkinut Intiaa vuodesta 1991.

VAASAN PÄÄKIRJASTOSSA TIEDONTORILLA 16-23.5, Kirjastonkatu 13. AASIAAN! -TIETOPISTE

Lisätietoja:

Harri Varhama
Pohjanmaan aluetiedottaja / Österbottens regioninformatör
E-mail: harri.varhama@eurooppa-tiedotus.fi
http://www.eurooppa-tiedotus.fi

Takaisin