Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta

Open Kvarken

perjantai 01. elokuu 2008 - keskiviikko 31. elokuu 2011

Open Kvarken -hankkeen tarkoituksena on tutkia ja kehittää uusia sekä parantaa olemassa olevia avoimeen lähdekoodiin perustuvia ohjelmistotuotteita. Lisäksi tavoitteena on saada Pohjanmaan ja Västerbottenin yksityisen sekä julkisen sektorin toimijat ottamaan käyttöön avoimeen lähdekoodiin (Open Source) perustuvia tuotteita. Merenkurkun alueelle perustetaan hankkeessa pysyvä Open Source -resurssikeskus.

Hankkeen kohderyhmiä ovat ruotsalaiset sekä suomalaiset yritykset ja kunnat Merenkurkun alueella. Muita hyödynsaajia ovat esim. verkonmaksajat, opiskelijat ja opettajat Pohjanmaalla ja Ruotsin Västerbottenissa.

Hankkeen myötä suomalaiset ja ruotsalaiset IT-alan yritykset voivat alkaa toteuttaa aikaisempaa helpommin yhteisiä kehitysprojekteja. Toisaalta suomalaiset julkisen sektorin toimijat saavat oppia Ruotsista, jossa julkisorganisaatiot ovat edenneet pidemmälle avoimen lähdekoodin ohjelmiston käytössä. Open Kvarken -hanke vahvistaa Merenkurkun alueen asemaa avoimen lähdekoodin ohjelmistojen edelläkävijänä ja lisää alueellista osaamista.

Organisaatio: Vaasan ammattikorkeakoulu (koordinaattori), Uumajan yliopisto.
Rahoitus: Interreg IV A -ohjelma Botnia-Atlantica, Pohjanmaan liitto, Länsstyrelsen Västerbotten, Örnsköldsvikenin kunta, Vaasanseuden kehitys ja Vaasan kaupunki.
Kokonaisbudjetti: 1 719 800 eur

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö Rainer Lytz, puh. +358 40 841 2805, s-posti rainer.lytz@puv.fi

Kategoriat: information technology

Takaisin arkistoon.