Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta

Lähiruokaa Kyrönmaalta - Maalaismakuja ruokapöytään

torstai 01. maaliskuu 2012 - keskiviikko 31. joulukuu 2014

Lähiruokaa Kyrönmaalta- hankkeen tavoitteena on edistää lähiruokatuottajien toimintaedellytyksiä. Kohderyhmänä ovat Kyrönmaan ruoan alkutuottajat. Tutkimusten kohdealueena on Kyrönmaan lisäksi Vaasanseutu, joka on lähituotteiden markkina-aluetta. Hankkeessa kartoitetaan kyrönmaalaiset ruoan alkutuottajat sekä heidän raaka-aineiden ja tuotteiden tarjonnan ja kysynnän nykytilanne. Tavoitteena luoda rekisteri tuottajista ja selvittää lähiruoan käyttöä alueella. Hankkeeseen osallistuvia tuottajia tuetaan tuotekehitys- ja markkinointitoiminnoissa. Tarkoituksena on järjestää lähiruokaan liittyviä tapahtumia kuten sadonkorjuu-markkinat Kyrönmaalla. Tuloksena asukkaat, ruokakaupat, ammattikeittiöt sekä matkailuyritykset tuntevat alueen omat ruokatuottajat ja lähiruoan saavutettavuus paranee. Lähituottajat verkostoituvat keskenään hankkeen aikana. Hankkeen avulla olemassa olevat tuottajat tulevat esiin ja uusia lähituottajia saattaa aloittaa. Hankkeen tuloksena lähiruokateema tulee näkymään Kyrönmaan ja Vaasanseudun asukkaiden arjessa ja työpaikoilla.

Organisaatio: Vaasan ammattikorkeakoulu oy
Rahoitus: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, Pohjanmaan Ely-keskus ja YHYRES-kehittämisyhdistys
Kokonaisbudjetti: 84 526 €

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö: Kirsi Salomaa (kirsi.salomaa@vamk.fi)

Kategoriat: tourism

maaseuturahasto.bmp leader.png Ely-logo.png yhyres.png

Takaisin arkistoon.