Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta

International Trainee Handbook

Kun yrityksenne haluaa työllistää ulkomaisen työharjoittelijan Vaasan ammattikorkeakoulusta

Tulostettava versio International Trainee Handbook, pdf

Aikooko yrityksenne laajentaa toimintaansa ulkomaille? Ovatko ulkomaan kontaktit tärkeitä yrityksellenne, mutta tuottaako niiden luominen vaikeuksia esimerkiksi kieliongelmien vuoksi? Teettekö projekteja esimerkiksi Aasiassa tai Afrikassa ja tarvitsisitte jonkun, joka tuntee paikallisen kulttuurin? Haluaisitteko parantaa yrityksenne henkilöstön kielitaitoa kielikylvyllä?

Jos vastasit kyllä johonkin näistä kysymyksistä, hyötyisitkö ulkomaisesta harjoittelijasta? Vaasan ammattikorkeakoulussa opiskelee 200 ulkomaista tutkinto- ja vaihto-opiskelijaa noin 40 eri maasta englanninkielisissä liiketalouden, matkailun ja tietotekniikan koulutusohjelmissamme. Heidän joukostaan saatat hyvinkin löytää juuri sen, mitä tarvitset.

Vaasa korkean teknologian keskuksena ja viejänä sekä myös matkailukaupunkina tarjoaa erinomaiset puitteet tutkintoon kuuluvaan harjoitteluun. Kansainväliset opiskelijamme ovat kuitenkin liian vähän hyödynnetty voimavara Vaasan alueen elinkeinoelämässä. Viime vuosina olemmekin pyrkineet parantamaan ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden mahdollisuuksia suorittaa harjoittelunsa nimenomaan Vaasan seudulla.

Tämän International Trainee Handbookin tarkoituksena on madaltaa kynnystä ottaa ulkomaalainen harjoittelija yritykseenne ja antaa tietoa harjoittelijan ottamiseen liittyvistä käytännön asioista.  Tarjoamalla harjoittelu-mahdollisuuksia ulkomaisille opiskelijoillemme, yrityksenne voi edistää imagoaan aikaansa seuraavana työnantajana ja toimijana. Harjoittelija tuo myös oman kulttuuritaustansa mukana uusia ideoita työyhteisöön. Samalla autatte opiskelijaa integroitumaan suomalaiseen kulttuuriin tutustuttamalla häntä suomalaiseen työelämään ja antamalla mahdollisuuden suomen kielen taidon kehittymiseen.