Nuorten koulutus päivätoteutuksena

Hakumenettely

Suomen- ja ruotsinkielisiin nuorten AMK-tutkintoihin haetaan valtakunnallisissa ammattikorkeakoulujen yhteishauissa osoitteessa www.amkhaku.fi.  

Nuorten koulutuksena alkavat koulutusohjelmat vahvistetaan vuosittain. Vuoden 2014 koulutusohjelmat vahvistetaan kesällä 2013. Pohjakoulutusvaatimukset ja valintaperusteet tuolloin alkaviin koulutuksiin päätetään myös kesällä 2013. Kysy lisää alkavista koulutuksista hakutoimistostamme.

Hakemuksen täyttäminen

Täytä hakemus internetissä hakuaikana osoitteessa www.amkhaku.fi. Palvelu ohjaa lomakkeen täyttämisessä ja antaa tietoja hakemisesta. Netissä tehtyä hakemusta ei tarvitse allekirjoittaa tai postittaa. Halutessasi voit tulostaa hakemuksen itsellesi tallentamisen jälkeen.  Hakupalveluun saapuneesta hakemuksesta lähtee automaattinen vahvistusviesti sähköpostiisi. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää nettihakua, pyydä ammattikorkeakoulun hakutoimistoa tulostamaan itsellesi paperilomake.

Voit esittää yhteishaussa enintään neljä hakutoivetta. Opiskelijavalinnassa noudatetaan ammattikorkeakoulujen päättämiä valintaperusteita ja sitä hakutoivejärjestystä, jonka olet merkinnyt hakemukseesi. Vastaat itse antamiesi tietojen oikeellisuudesta. Valinta voidaan purkaa, jos olet antanut vääriä tietoja.

Hakemuksen muuttaminen

Voit muuttaa hakutoiveitasi ja niiden järjestystä vain hakuaikana. Hakutoimiston kehotuksesta tai omasta aloitteestasi voit täydentää hakemustasi (esim. työkokemustietoja) hakuajan jälkeenkin. Ilmoita kaikista muutoksista kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostitse, ensimmäisen hakutoiveen ammattikorkeakoulun hakutoimistoon.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Valinnan tulokset lähetetään kaikille hakijoille kirjeitse. Hyväksymiskirjeen mukana saat opiskelupaikan vastaanottamisilmoituksen ja opiskelijaksi ilmoittautumislomakkeen. Huolehdi, että ilmoituksesi paikan vastaanotosta ja opiskelijaksi ilmoittautumisesta saapuu perille määräaikaan mennessä, muuten menetät opiskelupaikkasi. Paikan vastaanottamisen yhteydessä ammattikorkeakoulu tarkistaa todistuksesi, joihin valintasi perustuu ja kirjaa sen jälkeen sinut opiskelijaksi. Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu ja todistuskopioita verrattu alkuperäisiin todistuksiin.

Oikaisumenettely

Jos opiskelijavalintaa ei mielestäsi ole tehty valintaperusteiden ja yhteishaun periaatteiden mukaisesti, ota ensin yhteyttä hakutoimistoomme. Jos asia ei selvittelyn jälkeen ratkea sinua tyydyttävällä tavalla, voit pyytää oikaisua ammattikorkeakoulun sisäiseltä hallituksella kirjallisesti neljäntoista (14) päivän kuluessa valinnan tulosten julkistamisesta.