Nuorten koulutus päivätoteutuksena

10 syytä hakea VAMKiin

hae-vamkiin_2.fw.png

1. Kannattaako VAMKissa opiskelu?

Kannattaa! Työnantajat arvostavat meiltä valmistuvia. VAMKista valmistuneet työllistyvät erinomaisesti. Opiskelijoiden mielestä VAMK on nykyaikainen ja laadukas kouluttaja. Vahvuuksinamme pidetään myös monipuolista koulutustarjontaa ja kansainvälisyyttä.

2. Miten niin VAMK on kansainvälinen?

Vuosittain meillä opiskelee 350 ulkomaalaista tutkinto-opiskelijaa ja 100 vaihto-opiskelijaa; kampuksilla saa siis todellisen kosketuksen kansainväliseen ilmapiiriin. Kun hinku lähteä maailmalle yllättää, tee samoin kuin noin 200 muuta opiskelijaamme joka vuosi – matkaa maailmalle opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun!

www_opiskelu1.jpg

VAMKin englanninkielisten koulutusten sekä ulkomailta tulevien opiskelijoiden ja luennoitsijoiden ansiosta ilmapiiri on aidosti kansainvälinen.

3. Miten minusta tulee työelämän haluttu osaaja?

Tutkintomme ovat korkeatasoisia ja työelämälähtöisiä. Olemme tiiviissä yhteydessä erilaisten projektien ja yhteistyöryhmien kautta alueen työnantajiin, joten voimme joustavasti huomioida työelämän kehittyvät osaamistarpeet. Olennainen osa opiskelua onkin harjoittelu oman alan työtehtävissä. Hankit siis aitoa työelämän tuntemusta jo opiskeluaikanasi!

4. Miten teoriat yhdistetään käytäntöön VAMKissa?

Opiskelun teoriat ja käytännön osaaminen yhdistyvät erilaisissa oppimisympäristöissämme. Esimerkiksi opetuslaboratorio Technobothniassa perehdytään tekniikan alan uusimpiin sovelluksiin ja tehdään yhteistyötä yritysten kanssa. Yritysklinikalla voidaan tehdä kaikkiin koulutusaloihimme liittyviä työelämän tutkimus- ja kehittämispalveluja.

5. Onko opiskelijoille harjoittelu- ja työpaikkoja Vaasassa?

Vaasan seudun työllisyys on jatkuvasti Suomen huippua. Lukuisat liike- ja palvelualojen yritykset, kansainväliset teollisuuskonsernit, Vaasan kaupunki sekä valtion organisaatiot tarjoavat työpaikkojen lisäksi runsaasti harjoittelu- ja työpaikkoja opiskelijoille. Vaasan seudun energiateknologia-alan klusteri on Pohjoismaiden merkittävin ja työllistää yli 10 000 ihmistä.

6. Voiko Vaasassa oppia kaksikieliseksi?

Javisst! Vaasalaisista 70 prosenttia puhuu äidinkielenään suomea ja noin 25 prosenttia ruotsia, joten täällä pärjäät mainiosti kummallakin kotimaisella - valintasi mukaan.

7. Millaista opiskelu VAMKissa on?

Teoriaa ja käytäntöä sopivassa suhteessa. On ryhmätyötä ja ongelmakeskeistä oppimista sekä toimintaa erilaisissa oppimispajoissa. Oman alan ammatillisissa ja suuntaavissa opinnoissa pääset tekemään käytännön hommiakin niin koululla kuin työelämässä.

8. Millainen kampus VAMKilla on?

Palosaaren merikampuksella aivan keskustan tuntumassa viihtyvät tekniikan, liiketalouden sekä tietojenkäsittelyn opiskelijamme. Tien toisella puolella, oppimiskeskus Aleressa opiskelevat tulevat sairaan- ja terveydenhoitajat sekä sosionomit. Samalla kampuksella ahkeroivat myös Vaasan yliopiston sekä ruotsinkielisen Yrkeshögskolan Novian opiskelijat. Kansainvälinen opiskeluympäristö yhdistää ihmisiä ja ideoita eri puolilta maailmaa.

www_VAMK-kampus-syksy-2015.jpg

Vaasan yli 13 000 korkeakouluopiskelijasta suurin osa opiskelee Palosaaren luonnonkauniilla merikampuksella, jossa on kattavat palvelut, liikuntamahdollisuudet ja paljon opiskelija-asuntoja.

9. Onko Vaasa todellinen opiskelijakaupunki?

On! Vaasassa joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija. Vaasan ammattikorkeakoulu mukaan lukien kaupungissa toimii kuusi korkeakouluyksikköä, joissa on yhteensä 13 000 opiskelijaa.

10. Saako Vaasasta asunnon kätevästi?

Kyllä! Vaasan opiskelija-asuntosäätiöllä on runsaasti asuntoja. Lisäksi kaupungissa on monia asunnonvälitykseen erikoistuneita yrityksiä, joiden tarjonnasta löytyy sopivia opiskelijaboksejakin. Kannattaa hakea asuntoa heti, kun tulet valituksi opiskelijaksemme.

hae-vamkiin_2.fw.png