Nuorten koulutus päivätoteutuksena

Tarinoita maailmalta

”Ei vain koulua vaan elämää varten”

VAMKin rakennustekniikan opiskelija Jari Laine oli kolme kuukautta projektiharjoittelussa Wärtsilän voimalaitostyömaalla Keniassa, Itä-Afrikassa.

”Suosittelen projektiharjoittelua lämpimästi”

VAMKissa rakennustekniikkaa opiskeleva Henrik Halonen oli toukokuusta syyskuuhun projektiharjoittelussa Wärtsilän voimalaitoksen laajennusprojektissa Surinamessa, Etelä-Amerikassa.

”Ulkomaan projektiharjoittelu tuki täydellisesti opiskelua”

VAMKin rakennustekniikan opiskelija Joni Mutanen oli kolme kuukautta projektiharjoittelussa Wärtsilän työmaalla Mauritaniassa, Länsi-Afrikassa.

"Harjoittelu ulkomailla valmentaa tuleviin haasteisiin"

Outi Kurronen on Vamkista jo valmistunut rakennustekniikan insinööri. Outi on tehnyt jokaisen harjoittelunsa ulkomailla: ensin hän oli Saksassa Kielin kaupungissa, tämän jälkeen suunnaksi otettiin Espanja ja lopuksi Outi muutti Yhdysvaltoihin.

"Maailmalla kertyneet kokemukset kiinnostavat työnantajia"

Johanna Mattola opiskelee Vamkissa ympäristöteknologiaa. Lukuvuonna 2007–2008 Johanna oli opiskelijavaihdossa Abertayn kaupungissa Skotlannissa.

"Harjoittelijana maailmalle ja ammattilaisena takaisin"

Sanonta ”etsivä löytää” oli restonomiopiskelija Cassandra Riskan mielessä hänen etsiessään internetistä kiinnostavaa työharjoittelupaikkaa ulkomailta. Cassandra eksyi Castelgranden sivustolle ja kiinnostui kovasti lukemastaan: “Ravintola jylhällä kalliolla.. historia joka juontaa juurensa aina keskiajalle.. muurit jotka toimivat kaupungin suojana.. suuria juhlia..”.

"Toimiston vilinää, Riviera ja Milanon aurinko"

Vamkista sähkötekniikan insinööriksi vuonna 2008 valmistunut Martti Kukkurainen päätyi työharjoitteluun Italiaan KONE:n kansainvälisen harjoitteluohjelman kautta. Hän työskenteli Milanossa kolme kuukautta työnimikkeellä PCM (Product Change Management) Engineer.

"Jalkapalloa ja pubikulttuuria Isossa-Britanniassa"

Sosiaalialan opiskelija Valtteri Vesala lähti tammikuussa 2009 opiskelijavaihtoon Derbyyn, Isoon-Britanniaan. Derbyssä hän kävi koulua kokopäiväisesti mutta suoritti samalla harjoittelunsa Oakland Community Care -organisaatiossa. Hänen pääasiallisena tehtävänään oli tukea ja kannustaa mielenterveyskuntoutujia tavallisissa arjen toimissa, kuten kaupassa käynnissä, ruoanlaitossa ja siivouksessa.

"Osaan ja kykenen -asenne mukaan Afrikkaan"

Uganda on pinta-alaltaan pieni mutta sydämeltään suuri maa keskisessä Afrikassa. Ugandalla on pitkä ja värikäs historia heimolaisuudesta Euroopan alaisuuteen, kunnes maa itsenäistyi vuonna 1962. Piskuinen maa ei välttämättä ole yhtä tunnettu kuin naapurimaansa Kenia tai Tansania, mutta Ugandaan Riikka Mäki suuntasi urheasti suorittamaan sairaanhoidon suuntaavaa harjoitteluaan.

"Ulkomailla suoritettu työharjoittelu näyttää hyvältä CV:ssä"

International Business -koulutusohjelmassa opiskeleva Jaana Matikainen ihastui Meksikoon vuoden kestäneen vaihto-opiskelunsa aikana. Jälkeenpäin hän on pitänyt tiiviisti yhteyttä tutustumiinsa ihmisiin ja haikaillut takaisin tuttuihin maisemiin. Kun yksi Jaanan Meksikossa tapaamista opettajista sähköpostiviestissään vihjasi Jaanalle mahdollisuudesta työskennellä Ensenada International Terminal (EIT) -yrityksessä, Jaana ottikin innostuneena yhteyttä suoraan toimitusjohtajaan.

"Elämänkoulusta elämyksiä ja rohkeutta"

Kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelmassa opiskellut ja insinööriksi valmistunut Annamari Koskela matkasi syksyllä 2008 kolmeksi kuukaudeksi opiskelijavaihtoon Thaimaahan.