Nuorten koulutus päivätoteutuksena

Opiskelijat kertovat

Rakennustekniikan koulutus on VAMKissa tarjolla viimeistä kertaa kevään 2016 haussa. Tämän jälkeen tähän koulutukseen ei oteta enää uusia opiskelijoita.

"Työmaalle suoraan koulunpenkiltä"

Joni Väliaho Alavudelta on tyytyväinen koulutusalansa valintaan. Valmistumisen jälkeen ajatuksena on päästä
etenemään alan työtehtävissä.

"Työnantajat mukana opetuksen suunnittelussa"

Marika Kasi valmistui rakennusinsinööriksi ja sai heti valmistuttuaan töitä Rakennuskultilta Vaasan keskussairaalan laajennuksen työmaamestarina. Vahvan 3D-mallinnusosaamisensa vuoksi Marikan työtehtäviin kuuluu työmaasuunnittelun ja -valvonnan ohella työmaan tietomallinnus.

"Rakentamista ja korjaamista tarvitaan aina"

Laura Kinnunen valmistui rakennustekniikan insinööriksi vuonna 2008. Ennen valmistumistaan hän pääsi kesätöihin Citec Engineeringille, jossa hän jatkoi osa-aikaisena valmistumiseensa saakka ja jonne hän teki myös opinnäytetyönsä. Tällä hetkellä Laura työskentelee Citecillä rakennesuunnittelijana. Hänen työnkuvaansa kuuluu pääasiassa perustussuunnittelu teollisuuteen.

"Hienoa rakentaa koteja ihmisille"

Juha Pöntinen valmistui vuonna 2005. Juha työskentelee kehitys- ja laatuvastaavana YIT Rakennus Oy:llä Pohjanmaan alueyksikössä, jossa hänen tehtävänään on toiminnan laadunvalvonta ja kehitystyö yhdessä muiden alueyksiköiden kanssa. Lisäksi hän on toiminut luennoitsijana Vamkissa. Rakentamisen kiehtovuus piilee Juhan mukaan siinä, että saa tehdä sarjatuotantona asukkailleen ainutlaatuisia koteja.