WasaGroup mukaan VAMKin varainhankintaan: ”Osaajat houkuttelevat menestyjiä seudulle”

Posted on 2018-08-27 09:11:24 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMKin varainhankintaan elokuussa osallistunut WasaGroup-konserni haluaa lahjoituksellaan vaikuttaa koko Vaasan seudun kehitykseen.

- Osallistumalla VAMKin varainhankintaan voimme vaikuttaa osaltamme siihen, että meillä on tulevaisuudessakin korkealaatuista koulutusta tarjolla Vaasassa ja sen myötä osaavia työntekijöitä seudun yrityksiin, sanoo henkilöstöpäällikkö Jenny Peräsarka.

Peräsaran mukaan seudun houkuttelevuus yrittäjien silmissä kasvaa, kun oikeanlaista työvoimaa löytyy. Tämä poikii lisää hyvinvointia: menestyviä yrityksiä, uusia työpaikkoja ja asukkaita seudulle.

- Koulutus tukee merkittävästi yritysten kehitysmahdollisuuksia: kun täällä koulutetaan osaajia, yritykset pystyvät jatkossakin luottamaan tulevaisuuteen ja menestyksekkäästi toimimaan alueella, Peräsarka muistuttaa.

Ammattikorkeakoulujen varainhankinta jatkuu vielä syksyn ajan, jolloin VAMKin rehtori Tauno Kekäle tapaa eri alojen yritysten edustaijia niin Vaasan seudulla kuin muualla kotimaassa.

- On hienoa, että WasaGroup näkee tärkeänä VAMKin toiminnan ja hyvän yhteistyömme. Yritys tarjoaa VAMKin opiskelijoille opinnäyte-, harjoittelu- ja työpaikkoja ja meiltä yritys saa vastaavasti uudet teoriat ja taidot hallitsevia ammattilaisia, Kekäle sanoo.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

WasaGroup_Lahjoitus_VAMK_610.jpg

WasaGroup lähti mukaan VAMKin varainhankintaan ja kannustaa myös muita yrityksiä mukaan kampanjaan seudun hyväksi. Kuva: Anssi Turunen


Lisätietoja:

Rehtori Tauno Kekäle (VAMK)
Puh. 040 076 1619

Jenny Peräsarka henkilöstöpäällikkö (WasaGroup)
Puh. 050 321 1324

Back