Vuoden opettajille kiitosta asiantuntijuudesta ja innostavasta asenteesta

Posted on 2015-05-22 11:46:29 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK ja opiskelijakunta VAMOK ovat palkinneet opiskelijaäänestyksen perusteella vuoden opettajat. Yksi opettaja jokaiselta VAMKin koulutusalalta sai tunnustuksen erinomaisesta työstään.

Kuva2.jpg

Taina Huusko, Heikki Paananen ja Leena Pommelin-Andrejeff iloitsivat saamastaan kunniasta.

Tekniikka: Perhosta, Keski-Pohjanmaalta kotoisin oleva rakennustekniikan lehtori Heikki Paananen on työskennellyt VAMKissa vuodesta 2007. Paananen haluaa tehdä luennoistaan mahdollisimman rentoja ja rohkaisee mielellään opiskelijoitaan keskusteluun ja kysymysten esittämiseen. ”Heikki saa oppimaan asian kuin asian, eikä häntä haittaa vääntää asiaa rautalangasta”,kiiteltiin Heikki Paanasta.

Liiketalous: Lähes neljännesvuosisadan liike-elämän palveluksessa toiminut liiketalouden lehtori Leena Pommelin-Andrejeff on työskennellyt VAMKissa viisi vuotta. Vuonna 1978 Porista Vaasan Kauppakorkeakouluun opiskelemaan tullut Pommelin-Andrejeff kertoo teorian tueksi eläviä esimerkkejä omista työkokemuksistaan. Hän iloitsee nähdessään nuorten kehittyvän opiskeluvuosien aikana alansa asiantuntijoiksi. ”Leena on aina positiivinen ja ymmärtäväinen ja valmis auttamaan, vaikka olisi kiirekin”, kuvailtiin Leena Pommelin-Andrejeffia.

Sosiaali- ja terveysala: Hoitotyön lehtori Taina Huusko on työskennellyt VAMKissa vuodesta 2005. Alajärvellä syntynyt Huusko opettaa muun muassa hoitotyön kliinistä perusosaamista, ensiapua ja sosiaalialan lääketietoa. Hän pitää opettamisessa tärkeänä hyvää vuorovaikutusta, joka muodostuu opettajan ja opiskelijoiden välille. ”Aivan mahtava opettaja, innostava ja kannustava, vankka ammattilainen”, kehuttiin Taina Huuskoa.

Kannustusta työhön

Vuoden opettajat valittiin äänimäärän ja erityisesti sanallisen palautteen perusteella.

- Valitut saivat kiitosta muun muassa asiantuntevuudesta, positiivisuudesta ja kannustavasta asenteesta. Tärkeänä hyvän opettajan kriteerinä pidettiin myös opettajan innostunutta suhtautumista omaan työhönsä, kertoo VAMOKin hallituksen puheenjohtaja Tommi Halkosaari.

Vuoden opettajien valinnalla halutaan kannustaa opettajia työssään. Tunnustuksella tuodaan esille opetuksen tärkeyttä sekä edistetään opettajien motivaatiota itsensä kehittämiseen. VAMKissa työskentelee 134 opettajaa, joista ääniä keräsi kaikkiaan 77.

Kuva1.jpg

Äänestyksen tiimoilta annetut kommentit kertovat, että meillä on VAMKissa loistavia opettajia, joita opiskelijat todella arvostavat, iloitsevat Tommi Halkosaari ja Jaakko Lundell, jotka ojensivat vuoden opettajille kukat ja kunniakirjat.

 

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Markku Kuusinen

Back