Vuoden asennevaikuttaja palkittiin vammaistyön tapahtumassa VAMKissa

Posted on 2015-12-03 15:16:00 EET.

Vaasan vammaisneuvosto palkitsee vuosittain vuoden asennevaikuttajan. Tänä vuonna tittelin sai Petri Kähtävä.

Palkinto annettiin voittajalle kaupungin ja vammaisjärjestöjen yhdessä Vammaistenpäivän kunniaksi järjestämässä tapahtumassa. Vaasan ammattikorkeakoulun ja Novian sosionomiopiskelijoille suunnatussa tapahtumassa luennoitsijana toimi viime vuoden Nuori menestyjä -palkinnon saanut Kati van der Hoeven, jonka mallin ura katkesi hänen sairastuessaan aivorungon infarktiin.
 
Vammaisneuvoston mukaan Kähtävän työ esteettömyyden eteen Vaasassa on ollut merkittävää. Hän suunnitteli syksyllä 2015 julkaistun ja jo useiden liikkeiden ikkunaa koristavan esteettömyystarran. Lisäksi Kähtävä on osallistunut erilaisiin esteettömyyskartoituksiin, joiden tuloksia on hyödynnetty muun muassa Vaasan osallistuessa Esteetön kaupunki -kilpailuun.
 
− Myös Petrin positiivinen asenne vaikutti valinnassa asennevaikuttajaksi, kertoo vammais- ja esteettömyysasiamies Tiina Mäki.
 
Vuoden asennevaikuttaja palkittiin nyt kolmatta kertaa.
 
www_Kati-ja-Petri.jpg 

Vuoden asennevaikuttaja Petri Kähtävä palkittiin keskiviikkona 2.12. VAMKissa pidetyssä tilaisuudessa. Kati van der Hoeven luennoi tilaisuudessa. Luennon voi katsoa täällä.

www_Järjestötori.jpg

Vammaistyön tapahtuma järjestettiin VAMKin ja Novian sosiaalialan opiskelijoille. Tilaisuudessa oli mukana myös useita vammaisjärjestöjä sekä Chydenius, Åbo Akademi ja Vaasan kaupunki.

Kuvat: Kati Långsjö

Back