Vieraita belgialaisesta Thomas More -ammattikorkeakoulusta VAMKin sosiaali- ja terveysalalla

Posted on 2019-06-17 11:17:10 EEST.

VAMKissa kävi kansainvälisiä yhteistyökumppaneita sosiaali- ja terveysalan vieraina. Yhteisen opiskeluviikon merkeissä tavattiin 6.-9.5.

Kuva1.jpg

Opiskelijat esittelivät ennakkotehtäviään. Kuvassa ukrainalainen opiskelija Anna kertoo maansa maahanmuuttotilanteesta.

Thomas More -ammattikorkeakoulu on VAMKin sosiaalialan läheinen yhteistyökumppani usean vuoden ajalta. Lähtökohtana yhteistyölle on ollut Erasmus Intensive Program (IP), jossa mukana oli myös muita kumppanioppilaitoksia ympäri Eurooppaa. Kun IP-ohjelmat loppuivat, haluttiin hyvää yhteistyötä jatkaa. Kahdenväliseksi yhteistyön muodoksi sovittiin oppilaitoksissa vuorovuosin järjestettävä opiskeluviikko, ns. Mutual study week. Viikko suunnitellaan maahanmuutto-teeman ympärille sisältäen ennakkotehtäviä, luentoja, ryhmätöitä ja vierailuja paikallisissa organisaatioissa.

Kuva2.jpg

Thomas Moren opettaja Piet Lamberts-Van Assche luennoi kestävästä maahanmuutosta.

Viisi sosiaalialan opiskelijaa ja opettajat Thomas Moresta tulivat ensimmäistä kertaa VAMKiin vierailulle keväällä 2015. Belgialaisten osalta tämä vierailu oli siis jo kolmas. VAMKin sosiaalialan opiskelijat opettajineen ovat olleet vuorostaan Thomas Moren vieraina kahdesti. Seuraava toteutus on keväällä 2020.

Kuva-3.jpg

Koko ryhmä opettajineen Villa Granvikissa kansainvälisessä illassa.

Nyt vierailevien opettajien luentojen aiheina olivat Migration in Europe: European law, Ellen Milants ja Sustainable Migration, Piet Lamberts-Van Assche. Toisella luennolla mukana oli myös ryhmä VAMKin sosiaalialan opiskelijoita.  Tänä vuonna vierailukohteet olivat Vaasan sosiaalitoimi, EHJÄ ry, PSPY Pohjanmaan Sosiaalipsykiatrinen yhdistys, Vaasa Immigrant reception centre and Kotomaja. Lisäksi ensimmäisenä iltana järjestettiin kansainvälinen ilta, jossa opiskelijat saivat tutustua toisten maiden kulttuureihin ruuan ja yhteisen tekemisen muodossa. Opiskelijat tutustuivat suomalaiseen tapaan viettää aikaa mökkimäisissä tunnelmissa, kun ilta järjestettiin Villa Granvikissa grillaillen, saunoen, yhdessä ruokaa valmistaen ja nauttien. VAMKin osalta järjestelyistä vastasivat Karina Björninen ja Ulla Isosaari.

Kuva4.jpg

Yhteinen ruokailu kansainvälisistä herkuista nauttien.

 

Kuvat ja teksti: Ulla Isosaari

Back