VEO tukee VAMKia kymppitonnilla: “Osaaminen tärkeimpiä kilpailutekijöitämme”

Posted on 2018-08-22 08:48:34 EEST.

VAMK on saanut 10 000 euron lahjoituksen varainhankintaansa VEOlta. Lahjoituksen luovutti VEOn toimitusjohtaja Marko Ekman maanantaina 20.8.

- VEOn lahjoitus osoittaa, että ammattikorkeakoulu- ja insinööriosaamisella on merkittävä rooli seudun tärkeimpien yritysten menestyksen takana, kiittelee lahjoituksen vastaanottanut VAMKin rehtori Tauno Kekäle.

VEOlla on 450 työntekijää, joista valtaosa työskentelee yhtiön päätoimipisteessä Vaasassa. Suurin osa VEOn henkilöstöstä työskentelee suunnittelutehtävissä, ja yleisin työntekijöiltä löytyvä tutkinto on nimenomaan ammattikorkeakoulusta.

- Ammattikorkeakoulut kouluttavat toimialamme kannalta tärkeitä asiantuntijoita, ja oppilaitosten kautta VEO saa arvokkaita resursseja. Ammattikorkeakoulutus on tärkeää niin Vaasan seudun yrityksille kuin palvelutuotannollekin, VEOn henkilöstöjohtaja Hanna Myllymäki sanoo.

Myllymäen mukaan on tärkeää, että lahjoitusten avulla voidaan tukea oman alueen korkeakouluja ja turvata näin paikallista osaamista.

- Haluamme pitää huolta, että vaasalaisten oppilaitosten opetus pysyy yhtä laadukkaana kuin se on tähän mennessä ollut, Myllymäki kertoo.

Myös VEOn toimitusjohtaja Marko Ekman korostaa tasokkaan koulutuksen kautta saadun osaamispohjan tärkeyttä.

- Osaaminen on yrityksellemme yksi tärkeimpiä kilpailutekijöitä kansainvälisessä projektiliiketoiminnassa, jossa kilpailu on kovaa. Vaasa on ammattikorkeakoulujen avulla tarjonnut VEOlle hyvän paikkakunnan kasvaa kansainvälisesti, paikallisesti rekrytoitujen osaajien avulla, Ekman kiittelee.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

Lahjoitus Vamk Novia_610.jpg

VEO lahjoitti vaasalaisille ammattikorkeakouluille VAMKille ja Novialle 10 000 euroa. Kuvassa vasemmalta Tauno Kekäle (VAMK), Marko Ekman (VEO), Hanna Myllymäki (VEO) ja Örjan Andersson (Novia). Kuva: VEO

Back