Varainhankinta käynnistyi kahvikupposella kumppanien kera

Posted on 2018-01-17 11:05:37 EET.

VAMK kutsui yhteistyökumppaneitaan aamiaiselle Alereen keskiviikkona 17.1. Aamukahvin äärellä juteltiin käynnistyneestä varainhankintakampanjasta sekä työelämän kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

- Jotta koulutuksemme pysyy kilpailukykyisenä, meidän pitää kuunnella työelämää tarkalla korvalla. Nyt alkava varainhankintakampanja on meille erinomainen tilaisuus kuunnella yritysten toiveita ammattikorkeakoulutuksen suhteen sekä samalla tiivistää yhteistyötämme entisestään, kertoi VAMKin rehtori, toimitusjohtaja Tauno Kekäle.

aamiainen2_450.jpg

VAMKin henkilöstöä ja yhteistyökumppaneita kokoontui yhteistyön ja aamiaisen merkeissä Aleren Torille.

Tulevan kevään aikana Kekäle tapaa lukuisia koulutusaloihimme liittyvien yritysten edustajia keskustellakseen mahdollisesta yhteistyöstä: tapaamisia on Vaasan seudun lisäksi ympäri Suomen.

- Yhteistyön lisäksi yritykset voivat tukea koulutustamme ja näin mahdollistaa laadukkaan korkeakouluopetuksen nuorille heidän kotiseudullaan myös tulevaisuudessa. Samalla voimme tarjota omaa osaamistamme työelämälle, Kekäle totesi.

aamiainen3_450.jpg

VAMK muistetaan siitä, että meillä on hyvät suhteet työelämään, toivoi Tauno Kekäle.

aamiainen4_450.jpg

Muovan johtaja Annika Hissa ja muotoilija Tommi Siljamäki kertoivat yritysten kanssa tekemästään yhteistyöstä: ”Kuuntelemme elinkeinoelämää ja viemme niitä oppeja VAMKiin, työelämälle voimme tarjota tutkimustietoa ja apua toiminnan kehittämiseen.”

aamiainen5_450.jpg

Johtajat Elina Martin ja Jorma Tuominen esittelivät, minkälaista yhteistyötä koulutusten ja yritysten kanssa tehdään ja minkälaista uutta yhteistyötä voitaisiin toteuttaa.

Keväästä 2017 lähtien ammattikorkeakouluilla on ollut lupa kerätä varoja ja vastinrahaa vahvistaakseen pääomaansa ja sitä kautta toimintaansa. VAMK voi hankkia lahjoituksia yrityksiltä ja yhteisöiltä ja myöhemmin varainhankintaluvan myöntämisen jälkeen myös yksityisiltä henkilöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Anssi Turunen

Back