VAMOK muistuttaa kiinnittämään huomiota istumisen vähentämiseen

Posted on 2015-10-27 11:00:02 EET.

Olemme opiskelijakunta VAMOKissa huolissamme opiskelijoiden liiallisesta istumisesta ja sen aiheuttamista terveysriskeistä. Istuminen heikentää lihaksistoa ja aiheuttaa lihassärkyä. Se aiheuttaa jalkojen turpoamista ja alaselän rasittumista. Pitkällä tähtäimellä liiallinen istuminen voi aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja sekä kakkostyypin diabetesta. Liiallinen istuminen on yhtä pahasta kuin tupakointi tai ylipaino.

Vietämme tällä viikolla perinteistä Hyvinvointiviikkoa, jonka aikana kiinnitetään huomiota opiskelijan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Osana sitä VAMOK järjestää tempauksen, jossa mahdollisimman monelle opiskeluryhmälle pidetään taukojumppia kesken luennon. Tuotamme viikon aikana lyhyitä taukojumppavideoita myös YouTube-kanavalle.

Toivomme, että koko VAMKin henkilöstö lähtee innolla mukaan parantamaan koko korkeakouluyhteisön hyvinvointia ja on osaltaan vaikuttamassa siihen, että istumisen tauottamisesta tulee korkeakoulussamme jatkuva käytäntö. Korkeakouluopintojen ei pitäisi ainakaan osaltaan haitata kenenkään hyvinvointia. Haluamme, että opiskelijamme voivat hyvin nyt opintojen aikana sekä tulevaisuuden työelämässä.

Lue VAMOKin kannanotto kokonaisuudessaan (pdf)

Opiskelijoiden Liikuntaliiton keräämiä faktoja istumisesta

Back