VAMKin uusi liiketunnus on julkaistu

Posted on 2015-01-19 15:59:23 EET.

VAMKin uusi liiketunnus kuvaa korkeakoulun arkea ja yksilöitä

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin uusi liiketunnus julkaistiin maanantaina 19.1.2015 pidetyssä kutsuvierastilaisuudessa. Samalla juhlistettiin ammattikorkeakoulun uudistettuja tiloja Palosaaren kampuksella.

Aiemmin ammattikorkeakoululla oli käytössä kaksi erillistä tunnusta: perinteikäs organisaatiotunnus ja nuorekas markkinointilogo, jotka haluttiin yhdistää. Edellinen organisaation liiketunnus ”Metamorfoosi” oli käytössä 15 vuotta ja markkinointilogo ”VAMK yourself” vuodesta 2011.

- Ministeriön päätöksen mukaisesti ruotsinkielinen koulutus keskitetään ruotsinkielisiin ammattikorkeakouluihin, joten samalla oli aika luopua ruotsin kielestä organisaatiotunnuksessamme, kertoo VAMKin rehtori Tauno Kekäle.

Vaasan ammattikorkeakoulun uudistettujen, modernien tilojen valmistuminen oli myös hyvä hetki organisaatioilmeen raikastamiselle.

- Uusi, energinen liiketunnus kertoo nyt samaa tarinaa nykyaikaisten tilojemme kanssa, iloitsee Kekäle.

Liiketunnus muodostuu neljästä erivärisestä kirjaimesta: energinen oranssi, pirteä pinkki, säntillinen sininen, periksiantamaton purppura ja ajaton musta. Yhdessä kirjaimet muodostavat lyhennelmän Vaasan ammattikorkeakoulun nimestä, VAMK.

Liiketunnuksen suunnitteluprojektia VAMKin viestinnästä vetänyt Sari Mäkisalo kertoo uuden ilmeen olevan ystävällinen ja lempeä: persoonalliset pyöristykset ovat kuin hymykuoppia, kun taas selkeät kulmat viestivät määrätietoisuudesta.

- Iloisten värien kirjo kertoo VAMKin yksilöistä, opettajista ja opiskelijoista, jotka kätkeytyvät korkeakoulun kasvojen taakse, kuvailee Mäkisalo.

VAMKin uuden liiketunnuksen ovat suunnitelleet osana VAMKia toimivan Muotoilukeskus Muovan muotoilupäällikkö Satu Aaltonen ja AD Anu Valkama C2 Advertising -mainostoimistosta.

VAMK_logo_www.jpg

 

VAMKin uusi tunnus ilmentää suuntaa näyttävää korkeakoulua, joka rakentaa innostavan ja kansainvälisen ympäristön yhteiselle, energiselle tulevaisuudelle.

Lisätietoja:

viestinta@vamk.fi

Back