VAMKin sosionomiopiskelijat ikimuistoisella opintomatkalla Englannissa

Posted on 2013-05-30 13:27:40 EEST.

Erasmus IP (Intesive Program) -ohjelma järjestettiin tänä vuonna Derbyssä, Englannissa 6.5. - 17.5.2013. VAMKista mukana olivat sosionomiopiskelijat Eveliina Rytkölä, Sanni Tuomiaho, Marjaana Perälä ja Natalia Kuusela sekä sosiaalialan osastonjohtaja Riku Niemistö ja lehtori Ann-Sophie Blomqvist. Employees on a Move, Social Work in Action -kurssilla perehdyttiin työperäiseen maahanmuuttoon.

Kurssiohjelmaan kuului luentoja, vierailuja ja työskentelyä organisaatioiden kanssa. Kymmenen päivän ajan työskenneltiin neljässä ryhmässä, jossa jokaisessa oli kunkin osallistujakoulun jäsen. Opiskelijoita oli kahdeksasta eri koulusta, kuudesta eri maasta: Suomesta, Saksasta, Belgiasta, Virosta, Liettuasta ja Englannista.

Jokainen ryhmä työskenteli eri organisaation kanssa. Organisaatiot olivat Craegmoor (mielenterveyskuntoutujien asumiskoti), Safe and sound (organisaatio jonka toimintaan kuuluu lasten hyväksikäytön estäminen ja hyväksikäytettyjen tukeminen), Rathbone (vaihtoehtoista koulutusta nuorille, jotka eivät opiskele tai käy töissä) ja Positive support center (HIV tukikeskus).

VAMK-sosionomit-Derby.jpg

Vaasan ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat Eveliina Rytkölä, Sanni Tuomiaho, Marjaana Perälä ja Natalia Kuusela olivat vaihdossa Englannissa.

Ohjelma oli melko tiivis, mutta vapaa-aikaa jäi kuitenkin tarpeeksi. Derbyssä vietetty aika oli erittäin antoisaa. Saimme valtavasti tietoa maahanmuuttoon liittyen ja opimme paljon eri kulttuureista. Todellinen englantilainen sääkin näyttäytyi meille jokapäiväisten sateiden merkeissä.

Tärkeimpänä asiana nostaisin kuitenkin esille uudet ihmiset, joihin saimme tutustua. Kaikki opiskelijat olivat samanhenkisiä ja tulimme erittäin hyvin toimeen keskenämme, minkä uskoisin sen johtuvan siitä, että olemme kaikki saman alan opiskelijoita. Uskomatonta, miten läheiseksi voi tulla jo muutamassa viikossa. Tällaiset reissut ovat erittäin hyviä kansainvälistymisen kannalta. Suosittelen ehdottomasti lähtemään mukaan tällaisiin projekteihin jos vain mahdollista, kaikin puolin mahtava kokemus!

Teksti: Sosionomiopiskelija Natalia Kuusela

Back