Koululaiset testaavat uutta maailmanperintöleirikoulua VAMKin hankkeessa

Posted on 2013-09-23 08:34:33 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK järjestää Reissaa ja rentoudu -hankkeen puitteissa maailmanperintöleirikoulun, jossa testataan suomalaisille ja ulkomaalaisille koululaisille suunnattua uutta tuotetta. Testaajina toimivat koululaiset ja opettajat Tölby-Vikbyn peruskoulusta, Mustasaaresta.

Kaksipäiväisen leirikoulun aikana tutustutaan monipuolisesti Merenkurkun saariston maailmanperintökohteeseen. Ensimmäisenä leiripäivänä koululaiset pääsevät muun muassa laivamatkalle Långgrundiin, jossa kuullaan vanhoja tarinoita leiritulen äärellä ja opitaan maantietoa vaelluksen lomassa. Toisena päivänä järjestetään työpajoja Granösundin kalastusmuseossa, jossa tutustutaan esimerkiksi kalan valmistamiseen ja sen hyödyntämiseen. Koululaisten majoittuminen leirikoulun ajan tapahtuu Alskathemmetin leirikeskuksessa Mustasaaressa.

Maailmanperintöleirikoulu järjestetään osana VAMKin ja Svenska handelshögskolanin yhteisesti koordinoimaa Reissaa ja rentoudu -hanketta, joka tarjoaa matkailu- ja hyvinvointialan yrityksille mahdollisuuksia verkostoitua hankkeen kautta. Hankkeessa kehitetään osallistuvien yritysten jo olemassa olevia tuotteita tai uusia hyvinvointi-konsepteja yhteistyössä VAMKin ja Hankenin asiantuntijoiden kanssa. Tuotteet testataan ja luodaan paketeiksi, jotka lopulta markkinoidaan ja lanseerataan. Yrittäjien suunnitelmat ovat edenneet hyvin ja tuotteet ovat viimeistelyä vailla valmiita markkinoitaviksi.  Sekä Vaasan kaupunki että Pohjanmaan Matkailu ry. ovat mukana tukemassa hankkeen markkinointia.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Camilla Stenbäck, Vaasan AMK
puh. 040 678 9133, camilla.stenback@vamk.fi

Lisätietoja hankkeesta: http://www.puv.fi/fi/com/projects/reissaa_ja_rentoudu-hyvinvointimatkailun_kehitysprojekti_vaasan_seudulla/
ja http://www.pohjanmaanmatkailu.fi/Dokumentit/I%20luonnos%20PM.pdf

Vaasan ammattikorkeakoulu Oy on hankkeen omistaja EAKR:n rahoittamassa Reissaa ja Rentoudu -projektissa. Hankkeen tavoitteena on kehittää hyvinvointimatkailua Vaasan seudulla yhdessä alueen matkailu- ja hyvinvointiyrittäjien kanssa. Projektin rahoittajana on Pohjanmaan liitto ja VASEK. Vaasan ammattikorkeakoulu Oy, Svenska handelshögskolan ja alueen yrittäjät vastaavat yksityisestä rahoituksesta. Projekti käynnistyi huhtikuussa 2012 ja kestää tämän vuoden loppuun.

Back