VAMKille tuplapotti Svanljung-säätiöltä: kymppitonnin lisälahjoitus tekniikan koulutukselle

Posted on 2018-10-03 09:12:40 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK on saanut 10 000 euron lahjoituksen varainhankintaansa kauppias Gustaf Svanljungin lahjoitusrahastosta. Lahjoituksen luovuttivat säätiön puheenjohtaja Ulf Swanljung ja sihteeri Kaj Ericsson tiistaina 2.10.

Säätiö on jo aiemmin keväällä lahjoittanut 20 000 euroa VAMKin tekniikan koulutuksen tukemiseen.

- Säätiön 80-vuotisjuhlavuoden yhteydessä pidetyssä kokouksessa hallituksemme päätti tukea VAMKia vielä 10 000 eurolla, kertoo Ulf Swanljung.

Kauppias Gustaf Svanljung perusti rahaston vuonna 1938 ja sen tehtävänä on tukea kauppaa, teollisuutta ja maataloutta Pohjanmaalla, erityisesti Vaasassa. Viime vuosina säätiö on jakanut lahjoituksia yhteensä noin 100 000 euroa vuosittain, ja kohteina ovat olleet Vaasassa sijaitsevat korkeakoulut.

- Säätiön yhteensä 30 000 euron lahjoitus kartuttaa hienosti varainhankintapottiamme, johon olemme tällä hetkellä keränneet hieman yli 500 000 euroa. Varainhankintaamme on mahdollista osallistua vielä kolmen kuukauden ajan, muistuttaa VAMKin rehtori Tauno Kekäle.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

Lahjoitus_Swanljung_610.jpg

Edessä vasemmalta VAMKin rehtori Tauno Kekäle ja säätiön puheenjohtaja Ulf Swanljung. Takana VAMKin johtaja Elina Martin ja säätiön sihteeri Kaj Ericsson. Kuva: Anssi Turunen

Back