VAMKille 100 000 euron lahjoitus Evald ja Hilda Nissin säätiöltä: ”Tuemme tärkeää työtä”

Posted on 2018-06-13 09:04:23 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK on saanut merkittävän lahjoituksen varainhankintaansa Evald ja Hilda Nissin säätiöltä. 100 000 euron lahjoituksen luovutti hallituksen puheenjohtaja Juhani Lassila Espoossa tiistaina 12.6.

- Vaasan ammattikorkeakoulun tarjoamalla koulutuksella on huomattava rooli vaikutusalueensa opiskelijoiden ammatillisten valmiuksien kehittäjänä. Evald ja Hilda Nissin säätiö haluaa omalta osaltaan olla mukana tukemassa tätä tärkeää työtä, sanoo Juhani Lassila.

Säätiö kohdentaa lahjoituksensa VAMKin liiketalouden alan koulutukseen.

- VAMKin koulutus tarjoaa tulevaisuuden osaajille hyvät ammatilliset valmiudet sekä lähtökohdat kehittyä edelleen valitsemallaan uralla, Lassila toteaa.

Lassilan mukaan yksi koko yhteiskuntaa koskeva haaste on nopea digitalisoituminen, minkä mukanaan tuomiin haasteisiin koulutuksen tulisi vastata.

- Kilpailu korkeatasoisen koulutuksen tarjonnassa kiristyy koko ajan - myös VAMKin pitää pystyä jatkuvasti kehittymään ja uudistumaan. Ammattikorkeakoulutusta tukemalla luodaan opiskelijoille edellytykset pysyä mukana ja toimia digitalisoituvassa yhteiskunnassa ja työmaailmassa, muistuttaa Lassila.

VAMKin rehtori Tauno Kekäle kiittää Nissin säätiötä merkittävästä lahjoituksesta.

- Nissin säätiön lahjoitus on erittäin merkittävä kokoisellemme ammattikorkeakoululle. Myös yritykset ovat osallistuneet varainhankintakampanjaamme aktiivisesti, Kekäle kertoo.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

vamk_nissinsaatio_120618_4_610.jpg

Evald ja Hilda Nissin säätiön 100 000 euron lahjoituksen luovutti hallituksen puheenjohtaja Juhani Lassila (oik.) VAMKin rehtori Tauno Kekäleelle. Kuva: Mikko Käkelä

 

Back