VAMK esittäytyy Pop-Up Pohjanmaa -tapahtumassa Helsingissä

Posted on 2015-06-10 10:24:06 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK on mukana Pop-Up Pohjanmaa -tapahtumassa Helsingin Senaatintorilla 11. - 13. kesäkuuta. VAMKin insinöörikoulutuksia esitellään Yrkeshögskolan Novian ja Vaasan yliopiston kanssa yhteisesti toteutettavalla Technobothnia-kontilla.

- Tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnia on vaasalaisten korkeakoulujen ylpeydenaihe ja tärkeä yhteistyömuoto, sillä laboratorio tarjoaa erinomaiset puitteet insinööriopiskelijoiden käytännön taitojen harjoittelulle. Nyt olikin luontevaa yhdistää voimavarat ja viedä meidän, yliopiston ja Novian tekniikan koulutukset esille Helsinkiin, kertoo VAMKin tekniikan yksikön johtaja Jorma Tuominen.

Technobothnia-kontilla yleisöllä on mahdollisuus tutustua muun muassa langattomasti toimivaan NAO-humanoidirobottiin, joka kykenee tunnistamaan kasvoja ja erottamaan erilaisia muotoja. Robotti on kehitetty opetuskäyttöön ja soveltuu erinomaisesti ohjelmistotekniikan sekä sulautettujen järjestelmien opettamiseen. NAO:n lisäksi mielenkiintoinen yleisömagneetti tapahtumassa on automatisoitu nukkekoti, joka havainnollistaa, kuinka taloja tulevaisuudessa rakennetaan. Sähköpyörää polkemalla vieraat voivat kokea, kuinka paljon enemmän energiaa halogeenilamput vaativat led-lamppuihin verrattuna. Lisäksi osastolla on mahdollista tutustua 3D-tulostustekniikkaan sekä keskustella alan asiantuntijoiden kanssa uusimmista tutkimustuloksista liittyen tuuliturbiinien vaikutuksiin asutusten lähistöllä.

VAMKissa voi opiskella insinööriksi energia- ja ympäristötekniikan, sähkötekniikan, konetekniikan, rakennustekniikan ja tietotekniikan koulutuksissa. Painotamme kestävään kehitykseen ja energiatehokkuuteen perustuvaa suunnittelua, valmistusta ja ylläpitoa.

Lisätietoja:

Tekniikan yksikön johtaja Jorma Tuominen
jorma.tuominen@vamk.fi

Markkinointisuunnittelija Sari Mäkisalo
sari.makisalo@vamk.fi

Back